Δεκτό έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης το αίτημα να μεταφερθεί η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου μία ημέρα νωρίτερα ώστε να διευκολυνθούν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες για τον εορτασμό του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Το αίτημα διατυπώθηκε από πολλές πλευρές αλλά ιδιαίτερη σημασία έπαιξε και η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης που τάχθηκε υπέρ του αιτήματος. Με ανακοίνωσή του σημείωσε:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης συνηγορεί στο να μεταφερθεί το παζάρι από 9 Ιουλίου 2022 και ημέρα Σάββατο που είναι η γιορτή του Μπαϊράμ, την Παρασκευή 8 Ιουλίου την παραμονή δηλαδή για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι επαγγελματίες καθώς και οι συμπατριώτες φίλοι μας Μουσουλμάνοι για τα ψώνια τους»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει τέτοιου είδους διευκόλυνση της λειτουργίας της αγοράς για τις θρησκευτικές ανάγκες της μειονότητας ενώ στο παρελθόν έχει καταγραφεί ακόμη και άρνηση θεσμικών παραγόντων να συναινέσουν σε ανάλογα αιτήματα. Για το λόγο αυτό, η κινητοποίηση παραγόντων όλης της κοινωνίας για το θέμα και το ήπιο κλίμα, πιστώνεται θετικά στην τοπική κοινωνία.