Σε μια ξεχωριστή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή , το Xanthi Techlab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης,βραβεύτηκε στα πλαίσια των Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022 στην κατηγορία Society, ως “δομή συνεργασίας και ενίσχυσης της νεολαίας”. Με την αμέριστη υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. συνεχίζοντας τις καινοτόμες δράσεις την τρέχουσα χρονιά το Χanthi TechLab πραγματοποίησε περισσότερες από 100 δράσεις με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά την εκπαιδευτική ρομποτική, τα social media, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Οι δράσεις στις οποίες κινήθηκε το Χanthi TechLab είναι η εκπαιδευτική ρομποτική, με τα εργαστήρια και τη διοργάνωση του First Lego League Xanthi 2022 σε συνεργασία της eduACT. Οι καμπάνιες στα social media και την παραπληροφόρηση μαζί με το Digital Communication Network και το Sparti TechLab. Ο διαγωνισμό προσομοίωσης διαπραγμάτευσης Thrace Negotiations Tournament μαζί με το Mindspace Xanthi και το Sustainable Development Global Hub DUTH. Εργαστήρια για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με το Medilab(εργαστήριο μηχανολογικού σχεδιασμού) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Σεμινάρια σε συνεργασία με τη δομή επιχειρηματικότητας του Έβρου, Light Hub με μοναδικούς μέντορες όπως ο Peter Economides, η Μarina Hatsopoulos και ο Steve Vranakis. Δράσεις καινοτομίας και ρομποτικής με τις φοιτητικές ομάδες Democritus Industrial Robotics και Democritus Racing Team. Πολλές ακόμα συνεργασίες με οργανισμούς και φορείς τόσο στην περιφέρεια ΑΜΘ όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα, αποδεικνύοντας κατα αυτόν τον τρόπο τη συνεισφορά του Xanthi TechLab στο τοπικό οικοσύστημα και την καινοτομία. Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος του Xanthi TechLab Δημήτρης Γιαννακούδης διαδικτυακά.

Φέτος ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών που ανέδειξαν τις καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.