Το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» έγινε σήμερα όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έσκασε αντλία με οξύ και προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στον εργαζόμενο, οποίος μεταφέρθηκε σε εντατική νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Στις παλιές και μισοσυντηρημένες εγκαταστάσεις εντοπίζει το πρόβλημα και την αιτία του εργατικού «ατυχήματος» η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την εργοδοτική ασυδοσία που οδήγησε σήμερα έναν συνάδελφο μας να “χαροπαλεύει” στην εντατική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Το ατύχημα είναι απότοκο των πεπαλαιωμένων και «μισοσυντηρημένων» εγκαταστάσεων που είχαν ως συνέπεια την έκρηξη αντλίας με καυστικά οξέα μπροστά στο συνάδελφο μας.

Τα τελευταία χρόνια, και μετά τις μεθοδεύσεις για την ομαδική απόλυση του έμπειρου τεχνικού δυναμικού, των μοναδικών εργαζόμενων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι συνθήκες εργασίας και λειτουργίας στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων Καβάλας επιδεινώθηκαν με έντονο τον κίνδυνο ενός θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος.

Οι ευθύνες βρίσκονται στα χέρια της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών που δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας με αποτέλεσμα τα πολλά μικρά εργατικά ατυχήματα του προηγούμενου διαστήματος να γίνονται προπομπός για αυτό που δυστυχώς βιώνει, σήμερα, ο σήμερα ο συνάδελφός μας.

Απαιτούμε τώρα, να αποδοθούν οι ευθύνες στον ηθικό αυτουργό αυτού του ατυχήματος, που όσο και να κρύβεται πίσω από «λαβύρινθους» ονομάτων και αλλαγές ΑΦΜ είναι «ο ένας και αυτός».

Απαιτούμε τώρα, την επιστροφή των συναδέλφων, που εδώ και έξι χρόνια παλεύουν να γυρίσουν στις δουλειές τους.

Απαιτούμε τώρα, να ενεργοποιηθούν επιτέλους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την ουσιαστική βελτίωση και διαμόρφωση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Εκφράζουμε τις ευχές μας στο συνάδελφο για ταχεία ανάρρωση και επάνοδο, καθώς και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.»