Στην εκτίμηση ότι επίκεινται πρόωρες εκλογές υπό το βάρος του πολιτικού κόστους της κυβέρνησης για την ακρίβεια και την κατάσταση στην κοινωνία, πριν ξεκινήσει ο νέος δύσκολο, από κάθε άποψη, χειμώνας, κάνει ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Σε σχετική του ανάρτηση σημειώνει ότι : Ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να αποδράσει με πρόωρες εκλογές, πριν τελειώσει το καλοκαίρι και αρχίσουν οι λογαριασμοί του Φθινοπώρου. Τα προβλήματα στη χώρα μας είναι πολλά και μεγάλα. Είναι κρίσιμα αλλά δεν είναι ανυπέρβλητα. Είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Αλλά τις πολιτικές επιλογές είναι στο χέρι μας να τις αλλάξουμε.

Είμαστε πρωταθλητές στην τιμή του ρεύματος και των καυσίμων και αφού επί μήνες η Ν.Δ αρνείται τη μείωση του ΕΦΚ, που θα αποτελούσε μεγάλη ανάσα για τους καταναλωτές, τώρα προαναγγέλλει επέκταση της πενιχρής επιδότησης για τους τρεις μήνες πριν τις εκλογές απόδρασης που σχεδιάζει.

Είμστε πρώτοι με διαφορά στην ευρωζώνη στον ενεργειακό πληθωρισμό, 39% αυξήθηκαν οι τιμές στα τιμολόγια του ρεύματος στην ευρωζώνη κατά μέσο όρο, 61% στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς και στην πανδημία, ακόμα ένα παγκόσμιο πρόβλημα κατέληξε να έχει πολύ μεγαλύτερες συνέπειες στην Ελλάδα απ’ ότι στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών.
Ο πληθωρισμός στη χώρα μας καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, επιστρέφει στα επίπεδα, που βρισκόταν εδώ και 30 χρόνια. Στο 11,3% τον Μάιο, σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με τον μέσο όρο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Ν.Δ αγνόησε τους πάντες και επέμεινε στο να θεωρεί, ότι η ακρίβεια είναι ένα πρόσκαιρο παροδικό φαινόμενο. Η ακρίβεια είναι μια πραγματικότητα που δεν κάνει μόνο τους φτωχούς φτωχότερους, αλλά το σύνολο του ενεργού παραγωγικού δυναμικού της χώρας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον αγροτικό κόσμο, την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα ενισχύει την ανάπτυξη, που θα προστατεύει την κοινωνική συνοχή, θα εγγυάται την κοινωνική ειρήνη, την ασφάλεια και την προοπτική για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης απέναντι στο κύμα ακρίβειας

Παράλληλα, σε άλλη ανάρτηση αναφέρεται στην κατάσταση που διαμορφώνει ο πληθωρισμός στη χώρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραμένει εγκληματικά αδρανής:

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης φτάνει σε ύψος – ρεκόρ 8,1% και ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 2,6 μονάδες πιο πάνω, ο υψηλότερος σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη.

Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να κάνουν περικοπές ακόμη και σε βασικές τους ανάγκες, οι εργαζόμενοι βλέπουν τον μισθό τους να χάνει συνεχώς την αγοραστική του δύναμη -μέχρι τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός είχε χάσει 18%, ο μέσος μισθός 9,9%, ο μισθός μερικής απασχόλησης 28%- και οι επιχειρήσεις τον τζίρο τους να εξανεμίζεται. Ενώ η εκτόξευση του κόστους παραγωγής στην βιομηχανία, στο πρωτοφανές 48,8% για τον Απρίλιο, θα οδηγήσει σε νέα επιδείνωση της κατάστασης.

Απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που διαλύει την κοινωνική συνοχή, η κυβέρνηση στέκεται εδώ και μήνες με εγκληματική αδράνεια. Όσο όμως εκείνοι «χρυσώνουν το χάπι» βαφτίζοντας τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας υπερέσοδα και επιδοτούν την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, οι πολίτες αγωνιούν πώς θα βγάλουν το μήνα.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα σε απόγνωση. Όσο νωρίτερα αποχωρήσουν τόσο καλύτερα για την ελληνική κοινωνία.