Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια της Ξάνθης το περιστατικό με την πυρκαγιά σε τρία οχήματα σε συνεργείο της Ξάνθης την Κυριακή. Πρόκειται για γνωστό μοτίβο επιθέσεων στα συνεργεία και τις αντιπροσωπείες που βρίσκονται στην Ε.Ο. Ξάνθης-Λάγους, γύρω από το συνοικισμό του Δροσερού καθώς έχουν καταγραφεί αρκετές φορές επιθέσεις, κλοπές, διαρρήξεις και καταστροφές ΙΧ καθώς επίσης και συμπλοκές με τους ιδιοκτήτες.

Στηνη περίπτωση που εξιχνίασε η Ασφάλεια, δύο διαρρήκτες, ο ένας εκ των οποίων έχει συλληφθεί, επιχείρησαν να διαρρήξουν την επιχείρηση, έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο, τον οποίο στη συνέχεια χτύπησαν με λοστό προκειμένου να εγκαταλείψουν το σημείο ενώ κατά την αποχώρησή τους προκάλεσαν πυρκαγιά σε ένα ΙΧ, η οποία επεκτάθηκε και σε άλλα δύο οχήματα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της 13-6-2022 σε περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε
δικογραφία για απόπειρα κλοπής, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη ημεδαπό – συνεργό του συλληφθέντα. Συγκεκριμένα, την 12-6-2022 το μεσημέρι, οι δράστες μετέβησαν σε εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων και διέρρηξαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο της επιχείρησης.

Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες απέρριψαν μεταλλικό αντικείμενο στον υπάλληλο τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και ένα αντικείμενο στο αυτοκίνητο το οποίο διέρρηξαν, προκαλώντας στο όχημα πυρκαγιά που επεκτάθηκε σε δύο ακόμη οχήματα, προκαλώντας φθορές. Έπειτα από σχετικές αναζητήσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον έναν δράστη, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συνεργού του ο οποίος αναζητείται.