Μην αφήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού να σας χαλάσει το στυλ. Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε δροσεροί είναι να ντυθείτε με ελαφριά υφάσματα όπως το μετάξι και το βαμβάκι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τα ανδρικά καλοκαιρινά ρούχα:

Ανδρικά παντελόνια

Τα ελαφριά παντελόνια από μείγμα βαμβακιού και λινού θα σας κρατήσουν δροσερούς τις ζεστές ημέρες. Τα μείγματα βαμβακιού/λινού είναι επίσης ανθεκτικά στις ρυτίδες και πλένονται εύκολα, οπότε είναι ιδανικά για ταξίδια. Ένα ζευγάρι χακί ή chinos είναι μια κλασική επιλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά αν θέλετε κάτι πιο επίσημο, δοκιμάστε seersucker ή gingham καρό σε ανοιχτά χρώματα όπως μπεζ ή ναυτικό. Επιλέξτε παντελόνια με ίσιο πόδι ή στενή γραμμή που στενεύουν προς τον αστράγαλο – αυτά τα στυλ θα δείχνουν κομψά με τα πάντα, από πουκάμισα με κουμπιά μέχρι πόλο.

Σορτς

Τα σορτς μπορεί να είναι άβολα όταν κάνει ζέστη έξω, αλλά εξακολουθούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να αναδείξετε τα πόδια σας και ταυτόχρονα να παραμείνετε δροσεροί. Δοκιμάστε σορτς με έντονα χρώματα, ρίγες ή παίζλ που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα παραδοσιακά στυλ σορτς – είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε ποικιλία στην γκαρνταρόμπα σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. 

Παπούτσια 

Υπάρχουν διάφορα στυλ που διατίθενται στη σημερινή αγορά, όπως παπούτσια με ολίσθηση, loafers, μοκασίνια Hogan ανδρικά και ανδρικά παπούτσια Ugg. Η επιλογή σας εξαρτάται από το πόσο επίσημη ή ανεπίσημη θα είναι η περίσταση, αλλά και από την ίδια την περίσταση. Για παράδειγμα, τα loafers ταιριάζουν τέλεια με τζιν ή χακί, ενώ τα slip-ons ταιριάζουν με σορτς και t-shirts κατά τις καλοκαιρινές εξόδους στην παραλία ή στο πάρκο με φίλους και μέλη της οικογένειας!

Πουκάμισα

Τα ανδρικά πουκάμισα υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη, αλλά υπάρχουν μερικά βασικά που κάθε άντρας χρειάζεται στη ντουλάπα του: τα πουκάμισα με κουμπιά, τα πόλο και τα t-shirts είναι βασικά κομμάτια που ταιριάζουν με τα πάντα, από τζιν μέχρι κοστούμια. Αν ψάχνετε για κάτι πιο επίσημο, τότε δοκιμάστε να προσθέσετε στην εμφάνισή σας ένα πουκάμισο με κουμπιά Oxford ή μια μεταξωτή καρέκλα τσέπης (και τα δύο απεικονίζονται παραπάνω).

Τα καλοκαιρινά ρούχα πρέπει να είναι άνετα, ελαφριά και ευκολοφόρετα. Δεν πρέπει να είναι πολύ βαριά ή στενά. Τα καλοκαιρινά ρούχα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από λεπτό ύφασμα, ώστε να μπορούν να αναπνέουν και να επιτρέπουν στον αέρα να περνάει εύκολα μέσα από αυτά.

Τα καλοκαιρινά ρούχα είναι επίσης πιο πολύχρωμα από τα χειμωνιάτικα, επειδή είναι πιο κατάλληλα για έντονα χρώματα. Το καλοκαίρι, μπορείτε να φοράτε μια ποικιλία από πουκάμισα, σορτς, σακάκια και παντελόνια που είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υφάσματα όπως βαμβάκι και λινό.

Μην αφήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού να σας χαλάσει το στυλ!