Ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην ανώτατος αθλητικός εισαγγελέας της χώρας έχει βάλει στο στόχαστρο, σε πρώτη φάση, παλαίμαχους διαιτητές, στο πλαίσιο έρευνας για μαύρο χρήμα στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open».

Ελέγχονται για ενδεχόμενο μαύρο χρήμα από δωροδοκίες και στημένα ματς!

Ηδη έχουν γίνει φύλλο και φτερό τα περιουσιακά στοιχεία πρώην διαιτητών. Πρόκειται για τους πλέον προβεβλημένους, τα στοιχεία εξετάζονται και η έρευνα θα επεκταθεί και σε παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Μπιλ Πάπας

Στο μεταξύ, στο στόχαστρο του Προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος ε.τ. Αντεισαγγελέα Α.Π. Χαράλαμπου Βουρλιώτη μπήκε και ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Μπίλ Πάπας, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθης, τις μετοχές της οποίες ο ίδιος δήλωσε ότι πούλησε στην  εταιρία Mazcon, τον Μάρτιο του 2021.

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», η απόφαση της Αρχής Ξεπλύματος δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Πάπας, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες, για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σε βάρος τουλάχιστον τριών διεθνών τραπεζών.

Η περιουσία του δεσμεύτηκε, με βάση στοιχεία από την Αυστραλιανή Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκαν και οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθης. Να σημειωθεί τέλος, ότι σύμφωνα με το επίσημο site της ΠΑΕ, ο Μπιλ Πάπας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, αναφέρει το sdna.gr