Τα πεπραγμένα της διετίας 2019-2021 στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομεόυ, το μεσημέρι της Δευτέρας, η Διοικήτρια Έλενα Ροφαέλα.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, στόχος της διοίκησης δεν είναι απλώς το νοσηλευτικό ίδρυμα να λειτουργεί ως νοσοκομείο αλλά να λειτουργεί καθημερινά επ΄ ωφελεία των κατοίκων και να κάνει τη διαφορά.

Σύμφωνα με την Έλενα Ροφαέλα, η Υγεία είναι πρωταρχικό αγαθό για τη ζωή και την κοινωνία που δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά το σύνολο της κοινότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πανδημία, που ήταν μια πρωτόγνωρη συνθήκη που έπρεπε να αντιμετωπίσουν Διοίκηση και Εργαζόμενοι και να ανταποκριθούν άμεσα, κάτι που συγκέντρωση όλη την προσοχή και τους πόρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας τα τελευταία δύο χρόνια. Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τόσο υπό τον Α. Πλεύρη όσο και υπό τον Β. Κικίλια καθώς και την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του προσωπικού και στελέχη της διοίκησης του Νοσοκομείου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης , ο Δήμαρχος Ξάνθης  Μανώλης Τσέπελης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης, ο Μουφτής Ξάνθης, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Στο τέλος της τελετής η Έλενα Ροφαέλα ευχαρίστησε και τίμησε δύο στελέχη που αποχώρησαν μετά από πολυετή προσφορά στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, τον χειρούργο Φίλιππος Φιλίππου, ο οποίος υπήρξε Διευθυντης της ιατρικής υπηρεσίας & Διευθυντης χειρουργικής κλινικής  καθώς και τη Γεωργία Κουτσουμπα, διευθύντρια της διοικητικής υπηρεσίας του ΓΝΞ.

Τα στοιχεία της νοσηλευτικής κίνησης

Τα οικονομικά στοιχεία