Συνέντευξη στον ALFA TV και την Κυριακή Μπασκάκη από την Αλεξανδρούπολη παραχώρησε ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Στάθης Γιαννακίδης με αντικείμενο το τοπίο που διαμορφώνεται μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Προέδρου και ΚΕ από τη βάση.

Αναφερόμενος στα 172.000 μέλη που αριθμεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η μαζική συμμετοχή και η επιτυχημένη διαδικασία στις 15 Μάη ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στις εφορευτικές επιτροπές και στο σύνολο των υποψηφίων για την Κ.Ε.

Όπως σημείωσε, το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει αυξημένα καθήκοντα. “Αφενός να αξιοποιήσει οργανωτικά και αποτελεσματικά τις αυξημένες πλέον δυνάμεις του. Αφετέρου να συνεχίσει την ακόμη πιο έντονη αντιπαράθεση με τη Ν.Δ με στόχο την καθολική ήττα της Ν.Δ στις εκλογές και την ανάδειξη μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης, για να οδηγήσει την χώρα και την πλειοψηφία της κοινωνίας σε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, που καλλιεργεί η Ν.Δ.”

Σύμφωνα με το Στάθη Γιαννακίδη, επόμενη κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση όμως από μόνη της δεν αρκεί. “Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κόμμα με παρέμβαση στο σύνολο της κοινωνίας, στα σωματεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρά τις δυσκολίες της πανδημίας ολοκλήρωσε τις νομαρχιακές συνδιασκέψεις και την προγραμματική συνδιάσκεψη το 2021 και πραγματοποίησε το 3ο Συνέδριο το 2022 με την εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τα μέλη του κόμματος.”

Εξάλλου, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και την ακολουθούμενη πολιτική σημείωσε ότι είναι πολιτική επιλογή της Ν.Δ “να στηρίζει συγκεκριμένα οικονομικά ισχυρά συμφέροντα και να οδηγεί την πλειοψηφία της κοινωνίας, της οικονομίας, της υγείας και της παιδείας σε αδιέξοδα.”