Το δεύτερο τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στη διεθνή του καριέρα ως διαιτητής χαντμπολ θα διευθύνει σήμερα ο Ξανθιώτης Ανδρέας Μπέτμαν μαζί με τον Μιχάλη Τζαφερόπουλο. Πρόκειται για τον 1ο τελικό του Εuropean Cup ανδρών που διεξάγεται στη Νορβηγία.

Η Κεντρική Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΧΕ συγχαίρει θερμά τους  Μιχάλη Τζαφερόπουλο και Ανδρέα Μπέτμαν για τον ορισμό τους στον 1ο τελικό ανάμεσα στη Νέρμπο (Νορβηγία) και τη Μπάγια Μάρε (Ρουμανία), ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 18:00.

” Ο ορισμός τους στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποτελεί χαρά, τιμή και διάκριση για το ελληνικό χάντμπολ και την ελληνική διαιτησία ” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική τοποθέτηση της ΚΕΔ/ΟΧΕ.

Ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος είναι διαιτητής από το 1995 και ο Ανδρέας Μπέτμαν από το 2003.

Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν πήραν το σήμα της IHF το 2010, ενώ μία χρονιά νωρίτερα (2009) φόρεσαν το σήμα της EHF.

Είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός τελικός που θα διαιτητεύσουν αφού το 2017 είχαν οριστεί στον 1ο τελικό του EHF Cup Mπίτενχαιμ (Γερμανία)- Ροστόφ (Ρωσία).

Επίσης κορυφαίες τους στιγμές αποτελούν οι συμμετοχές τους στο EURO 2018 Γυναικών της Γαλλίας, στους 20 αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών- Γυναικών, στους τέσσερις ημιτελικούς παγκοσμίων πρωταθλημάτων νέων, ενώ έχουν προσκληθεί για να διαιτητεύσουν τις τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων Κουβέιτ, Ομάν και Κίνας.