Design εμπνευσμένο από το mid-century που μεταφέρει τη θεατρικότητας της παρασκευής του καφέ χαρακτηρίζει το διεθνές site αρχιτεκτονικής Υatzer, το Espressionist – The Edition της οδού Μ. Βόγδου στην Ξάνθη, σε αφιέρωμά του για το καφέ της γνωστής ξανθιώτικης αλυσίδας.

Στο αφιέρωμα που συνοδεύεται με εκτενές φωτογραφικό άλμπουμ, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Οι Έλληνες αγαπούν τον καφέ τους, μπορεί να μην καταναλώνουν τόση καφεΐνη όσο οι Σκανδιναβοί που είναι κορυφαίοι στη λίστα κατά κεφαλήν, αλλά σίγουρα είναι πρωταθλητές στον χρόνο που περνούν σε καφετέρια όπου ένα φλιτζάνι καφέ με φίλους διαρκεί μιάμιση με δύο ώρες.

Περπατήστε στον κεντρικό δρόμο οποιασδήποτε ελληνικής πόλης και θα δείτε αμέτρητες καφετέριες γεμάτες όλη μέρα με κόσμο. Μάλιστα, το παραδοσιακό ελληνικό καφενείο, αποτελεί εδώ και αιώνες τον κοινωνικό κόμβο των κωμοπόλεων και των χωριών. Η παρασκευή καφέ φυσικά έχει εξελιχθεί από την εποχή που απλά παρασκευαζόταν σε μεταλικά μπρίκια  όπως και η εμπειρία που προσφέρουν οι καφετέριες εισάγοντας σταθερά νέα εγχειρήματα. Αυτό ισχύει και για το “ESPRESSONIST The Edition”, ένα νέο concept της δημοφιλούς αλυσίδας καφέ The Espressonist στην Ξάνθη.

Η καφετέρια σχεδιάστηκε από τον Γιάννη Πουσπουρίκα (Yiannis Pouspourikas Design Studio) με έμφαση στη εμπειρία του χώρου για τον πελάτη. Αναμειγνύοντας σύγχρονες και ρετρο-φουτουριστικές εμπνεύσεις, ο χώρος προσφέρει τη θεατρικότητα της παρασκευής καφέ ενώ αγκαλιάζει τη δροσερή φινέτσα.” αναφέρει μεταξύ άλλων το αφιέρωμα

Δείτε όλο το αφιέρωμα ΚΛΙΚ