γράφει η Λασκαρίνα Διακουμή *

Στην Ελλάδα του 2022 παρατηρείται αποπολιτικοποίηση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, αρχής γενομένης από τις νεότερες γενιές, που τυγχάνω να βρίσκομαι και εγώ σε μία από αυτές.

Οι γενιές που είναι οι χειρότερα πληττόμενες από τις αλλεπάλληλες κρίσεις στην Ελλάδα, είναι αυτές που γυρνούν την πλάτη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και αφήνουν την πάλη για αλληλεγγύη, ισότητα και αξιοκρατία να γίνεται έρμαιο αυτών που την καταπατούν.

Ο ωχαδερφισμός και ο στρουθοκαμηλισμός έγινε καθημερινή συνήθεια, με αποτέλεσμα η εργασία, η παιδεία, η υγεία, το κοινωνικό κράτος να γίνονται βορά στα συμφέροντα των λίγων.

Η καθημερινότητα, με την παρακμή όλων των παραπάνω, γίνεται όλο και πιο δύσκολη που φτάνει σε επίπεδα πολύ άσχημης βιοπάλης, χωρίς προοπτική για καλύτερες ημέρες.

Οι κοινωνικές δομές καταρρέουν, οι νεότεροι άνθρωποι μεταναστεύουν με τα πτυχία στη βαλίτσα, και όσοι μένουν, ζουν στο πάλαι ποτέ παιδικό τους δωμάτιο και παλεύουν για τα προς το ζην.

Όλα έχουν μια εξήγηση, όμως, και αυτή δίνεται από τον πολιτικό βούρκο, που έχει φθείρει την έννοια του πολίτη τόσο πολύ, που παύει να υφίσταται.

Η απαξίωση δεν είναι φαινόμενο των καιρών, αλλά απόρροια κακών πολιτικών που έσπρωξαν τους πολίτες μακριά από το καθήκον τους.

ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Η ενασχόληση με την κοινωνικη και πολιτική κατάσταση καθιστά καθένα από μας ενεργό πολίτη, με άποψη, πυγμή, υπευθυνότητα και φωνή.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.

Από την άλλη, υπάρχει και η κατηγορία πολιτών που κληρονομούν, εκτός από την περιουσία, και την ψήφο.

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ, ΤΗΣ ΒΙΟΠΑΛΗΣ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΟΥΣ.

Η φράση “δεν πάει το χέρι μου να ψηφίσω κάτι άλλο” βουίζει μόνιμα στα αυτιά τους, μηδενίζοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους.

ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΠΕΙ!

Στηριζόμαστε στις ιδέες μας, στα ιδανικά μας, για μια πιο αξιοκρατική κοινωνία, που θα αναδεικνύει τους ανθρώπους μέσα από συλλογικές διαδικασίες, θα προωθεί το καλό και θα απωθεί το κακό, πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Στις 15 Μαΐου προσερχόμαστε στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, που στήνονται σε όλη την Ελλάδα για να αναδείξουμε Κεντρική Επιτροπή και Πρόεδρο κόμματος.

  • Η Λασκαρίνα (Νίνα) Διακουμή είναι υποψήφια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για την Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ