Την Κυριακή πραγματοποιείται στο ΣΥΡΙΖΑ η ανοιχτή διαδικασία για την εκλογή Πρόεδρου και την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος απευθείας από τη βάση.
Οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν ακόμη και την ημέρα της εκλογής στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσουν για τη νέα ΚΕ.

Στην ΑΜΘ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα να βάλουν 3 σταυρούς. Στην Ξάνθη θα υπάρχουν 4 εκλογικά τμήματα (Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, ΣΥΡΙΖΑ Γενισέας, ΣΥΡΙΖΑ Σελέρου, Βιβλιοθήκη Εχίνου) από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος για την Κ.Ε., Στάθης Γιαννακίδης, σε μήνυμά του σημειώνει:

Η 15η Μάη να δώσει μήνυμα νίκης κ πολιτικής αλλαγής.
Την Κυριακή 15 Μάη ψηφίζουμε όλοι/ες κ τους στέλνουμε πίσω το λογαριασμό!!! Καλούμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣκαι την κοινωνία να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία.
Για πρώτη φορά ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή θα εκλεγούν από όλα τα μέλη του κόμματος. Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου έχουν όλοι/ες, που θα έρθουν την Κυριακή και θα γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα στην κάλπη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ένα τέτοιο πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση θέλουμε να σταλεί στις 15 Μαΐου.
Στόχος μας δεν είναι απλά να περάσει κάποιος/α μόνο για να ψηφίσει, θέλουμε ανθρώπους ενεργούς στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στα κινήματα και θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να συμμετέχουν στην πολιτική παραγωγή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.