Η Γεν. Γραμματέας του Δήμου Σοφία Ψωμά είναι η “πέτρα του σκανδάλου” της νέας αντιπαράθεσης της αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή. Η αιτία είναι η δημοσίευση απόφασης για δέσμευση πίστωσης 582 ευρώ για οδοιπορικά της Γενικής Γραμματέως προκειμένου να μεταβεί στην Αθήνα το περασμενο Σαββατοκύριακο με την αντιπολίτευση να κατηγορεί ότι το ταξίδι δεν είχε υπηρεσιακό χαρακτήρα αλλά αφορούσε τη συμμετοχή της στο Συνέδριο της ΝΔ (όπου και εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή).

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, διαρροές από την πλευρά του Δήμου ανέφεραν ότι η απόφαση ήταν τυπική και ότι η Σοφία Ψωμά δεν προκειται να εισπράξει το ποσό που δεσμεύτηκε, με την αντιπολίτευση αυτή τη φορά να επιτίθεται με μεγαλύτερη ένταση. Στην ανακοίνωσή του με τίτλο “τους είδε η ντροπή και ντράπηκε” ο Σάββας Μελισσόπουλος σημειώνει:

“Κάτω από το βάρος της κατακραυγής για τα 582 ευρώ που ήταν έτοιμοι να φεσωθούν οι Δημότες Ξάνθης με απόφαση του Δημάρχου κ. Τσέπελη και υπογραφή του Αντιδημάρχου κ. Φανουράκη για να επισκεφθεί η Γ.Γ. του Δήμου Ξάνθης κ. Ψωμά την Αθήνα, όπου η ίδια έλαβε μέρος στο Συνέδριο της ΝΔ (στο οποίο συμμετείχε και μάλιστα εκλέχτηκε στην Πολιτική Επιτροπή) το τριήμερο από  Παρασκευή έως Κυριακή 6 – 8 Μαΐου 2022, κυκλοφόρησε μία ανυπόγραφη ανακοίνωση η οποία δημοσιεύθηκε φυσικά από καλοπληρωμένο «Μέσο Ενημέρωσης». 

Στην ανακοίνωση αυτή, με ύφος ολίγον Νίκου Κούρκουλου και πολύ Μάρθας  Βούρτση και χωρίς καμία ντροπή προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. 

Εκείνο όμως που είναι προφανές, είναι ότι οι «φωστήρες» του Δήμου μας αφενός πιάστηκαν με «τη γίδα στην πλάτη» και αφετέρου φανέρωσαν για ακόμη μία φορά ότι θεωρούν τον Δήμο Ξάνθης και τα χρήματα του Ξανθιώτη τσιφλίκι τους και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν.

Γιατί λοιπόν η Γ.Γ αφού πήγε για δουλειές του Δήμου, η εντολή πληρωμής δεν είναι μόνο για την Παρασκευή; Μήπως τα υπουργεία ήταν ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο ειδικά για τη Γ.Γ  του Δήμου Ξάνθης; 

Και το κερασάκι στην τούρτα, μετά τον μεγάλο θόρυβο που δημιουργήθηκε:

«Τελικά η Γ.Γ. του κ. Τσέπελη,  δε θα εισπράξει τα 582 ευρώ, αν και τα δικαιούται!!»

Μήπως οι φωστήρες του Δήμου μας, παρά το γεγονός ότι εξέθεσαν ήδη τη Γενική Γραμματέα και ύστερα βέβαια από τη γενική κατακραυγή της κοινωνίας, κατάλαβαν τελικά ότι αυτή η δαπάνη δεν μπορεί να εγκριθεί και να πληρωθεί;  

Μετά από όλα αυτά το μόνο που έχουμε όλοι οι Ξανθιώτες να κάνουμε είναι να «ευγνωμονούμε» τον κ. Τσέπελη για αυτή τη γενναιοδωρία του και να του απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ….

«Αιδώς Αργείοι»”