Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Είχε κακοποιήσει βάναυσα πέντε πρώην συντρόφους του»

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Είχε κακοποιήσει βάναυσα πέντε πρώην συντρόφους του»

Για προμελετημένο έγκλημα και προσχηματική μετάνοια εγκαλεί τον γυναικοκτόνο στην Καβάλα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, σημειώνοντας ότι ο καθ’ ομολογία δράστης έχει παρελθόν κακοποιητή, αφού είχε κακοποιήσει βάναυσα πέντε πρώην συντρόφους του.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Μανόλης Βονικάκης είπε, μεταξύ άλλων, πως ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 43χρονης φαρμακοποιού – που προφυλακίστηκε την Τετάρτη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα – έκανε κλήσεις σε γιατρό για την αυξημένη πίεσή του, λίγες ώρες αφού αφαίρεσε τη ζωή της γυναίκας στραγγαλίζοντάς την.

«Ο άνθρωπος αυτός στις 9 η ώρα και ενώ είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του από τις 5, κάλεσε δύο γιατρούς. Η μία γιατρός, δεν το σήκωσε, η δεύτερη, το σήκωσε και τη ρώτησε τι φάρμακο να λάβει καθώς είχε ανεβασμένη πίεση» είπε ο δικηγόρος προσθέτοντας πως θα καλέσει τις δύο γιατρούς ως μάρτυρες.

Ο κ. Βονικάκης μίλησε για προσχηματική μετάνοιά του και αποκάλυψε πως είχε κακοποιήσει βάναυσα πέντε πρώην συντρόφους, μία από τις οποίες είχε αποπειραθεί να τη στραγγαλίσει. Σύμφωνα με τον πρώτο, η μία γυναίκα είναι η μητέρα του πρώτου παιδιού του και μία από τις Σέρρες, ενώ και οι πέντε αυτές γυναίκες θα κληθούν να καταθέσουν.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2002. ύστερα από καταγγελία της τότε συντρόφου του για ξυλοδαρμό, η

οποία είχε ζητήσει την ποινική δίωξή του και είχαν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του.

Από την πλευρά του ο 55χρονος είχε υποστηρίξει πάντως πως προσπάθησε να βάλει τέλος στη δική του ζωή κόβοντας τις φλέβες στα χέρια και το λαιμό του, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στην πεντάωρη απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στο θύμα κι ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους, ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση.

Ωστόσο, είχε προσπαθήσει να καλύψει το έγκλημα, στέλνοντας SMS στην υπάλληλο του φαρμακείου, προσποιούμενος τη γυναίκα του και γράφοντας: «Είμαι καλά. Είμαστε μαζί με τον σύζυγό μου στον μηχανικό. Ψάχνουμε σπίτι. Μην ανησυχείς».