Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΨΕΙΣ Eλίζα Καλέση / Στις 15 Μαΐου συμμετέχουμε, ψηφίζουμε, στέλνουμε το μήνυμα της...

Eλίζα Καλέση / Στις 15 Μαΐου συμμετέχουμε, ψηφίζουμε, στέλνουμε το μήνυμα της ανατροπής!  

Άρθρο της Ελίζας Καλέση

Στις 17 Απριλίου ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία το οποίο ήταν μαζικό, ωστόσο κρίσιμο, για τις αλλαγές που προτάθηκαν και ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των συνέδρων. Μέσα από την απαιτούμενη διαδικασία του διαλόγου, της πολυφωνίας, των αντιθέσεων, επιτεύχθηκε η δημιουργική σύνθεση με βασικό στόχο την ενδυνάμωση και τη διεύρυνση του κόμματος αλλά και την ενεργοποίηση όλων των μελών.

Το μεγάλο στοίχημα για το επόμενο διάστημα είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, για τη μαζικοποίηση του κόμματος, την εγγραφή νέων μελών, την ένταξη νέων ανθρώπων,  με γνώμονα το βασικό επίδικο που δεν είναι άλλο από την ανατροπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συνεχίζει με τις επιλογές της να οδηγεί την κοινωνία σε αδιέξοδο και οικονομική ασφυξία,  και την ανάδειξη μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης. 

Τρεις από τις βασικές αλλαγές που φέρει ως προίκα του πλέον το 3ο Συνέδριο και ως καταστατική διαδικασία το κόμμα, είναι η εκλογή του Προέδρου από τη βάση, αλλά και το εξίσου σημαντικό μέτρο της  ποσόστωσης φύλου 50/50, που πρεσβεύει και εκφράζει την ουσία της ιδεολογικής ταυτότητας της Αριστεράς, την ισότητα! 

Η τρίτη, επίσης σημαντική αλλαγή είναι και η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από τη βάση, με αναλογική εκπροσώπηση από όλες τις περιφέρειες της χώρας. 

Για τον πρόεδρο έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν όλα τα μέλη αλλά και νέα μέλη που θα εγγράφονται κατά την εκλογική διαδικασία στις 15 Μαΐου, όπου θα στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα, και στο νομό μας, στις έδρες όλων των δήμων.

Διαβάστε ακόμη  Ρήτρα αναπροσαρμογής / Ομαδική αγωγή από επαγγελματικούς κλάδους

Στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μας δίνεται η δυνατότητα να εκλέξουμε 10 εκπροσώπους στην Κεντρική Επιτροπή όπου θα ισχύσει για πρώτη φορά το μέτρο της ποσόστωσης φύλου 50/50, και αυτό σημαίνει ότι θα εκλεγούν τουλάχιστον 5 γυναίκες .

Μια από της γυναίκες που έχουν την πιθανότητα και τη δυνατότατα να εκλεγούν είμαι και εγώ αφού είμαι υποψήφια για την Κεντρική Επιτροπή. 

Υπάρχει επίσης η ποσόστωση 20% που αφορά τις συμμαχικές δυνάμεις που εντάχθηκαν στο κόμμα, και μια τρίτη ποσόστωση που αφορά τους βουλευτές και την παρουσία τους στην Κεντρική Επιτροπή επίσης 20%. 

Στην ΑΜΘ, είμαστε συνολικά 24 υποψήφιοι και από τον Έβρο συμμετέχουμε με 5 υποψηφιότητες. 

Καλούμε όλα τα μέλη αλλά και όλο τον δημοκρατικό κόσμο, να ανταποκριθεί  στο κάλεσμα και να έρθει κοντά μας σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. 

Τους καλούμε,  για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της ανατροπής, στην πιο ακραία φιλελεύθερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα τα τελευταία χρόνια! Καλούμε τα νέα παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου, που τόσο αισχρά τους χρέωσε όλα τα δεινά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες να συστρατευτούν μαζί μας για τη μεγάλη ανατροπή, για μια Νέα Αρχή για τη χώρα! 

  • Η Ελίζα Καλέση είναι υποψήφια για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Είναι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου.

Ήταν υποψήφια στις Περιφερειακές Εκλογές το 2019 με την παράταξη “Ανεξάρτητη  Ενωτική Πρωτοβουλία” και τον Κώστα Κατσιμίγα. – Ήταν υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2019. * Στις 15 Μαΐου συμμετέχουμε, ψηφίζουμε, στέλνουμε το μήνυμα της ανατροπής!