Στην περιφέρεια ΑΜΘ περιοδεύει ο Γραμματέας της κεντρικής οργάνωσης Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κωνσταντίνος Βλαχάκης, ενόψει των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη προέδρου και μελών Κ.Ε του κόμματος από τη βάση στις 15 Μαΐου , των φοιτητικών εκλογών στις 18 Μαΐου, αλλά και της πρόσφατης επίσκεψης του Α. Τσίπρα , στη Καβάλα.

Μιλώντας την Παρασκευή στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο Κ. Βλαχάκης εστίασε στην αλλαγή πολιτικής που πλέον ζητά η ίδια η κοινωνία, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απανωτές κρίσεις:’ στις συναντήσεις που είχαμε στην Καβάλα με τους επαγγελματίες και τους απολυμένους εργαζόμενους στα λιπάσματα και τα πετρέλαια , εκείνοι που ακούγαμε συνεχώς από τον κόσμο είναι η αδυναμία πια των πολλών να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια και στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι ο κόσμος πια , η κοινωνία , που απαιτεί αλλαγή πολιτικής. Η κυβέρνηση της Ν.Δ μας έλεγε, κάθε φορά που προτείναμε μέτρα άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, ότι λεφτόδεντρα  δεν υπάρχουν, ότι οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, και τελικά χθες ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώνει μέτρα, τα οποία όμως δεν ακουμπάν καν τον πυρήνα του προβλήματος, τη ρήτρα αναπροσαρμογής και την αισχροκέρδεια…’υποστήριξε.

Επεσήμανε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ώριμος, οι προοδευτικές κυβερνητικές του θέσεις και οι προτάσεις του πάντα επεξεργασμένες και κοστολογημένες :’ η νεολαία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο να διαδραματίσει στην επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της αριστεράς. Σήμερα η ανεργία στους νέους καλπάζει. Οι ευκαιρίες που τους δίνονται περιορισμένες. Τα αναιμικά μέτρα που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση, δεν αρκούν για να κρατήσουν νέους , μορφωμένους ανθρώπους με δεξιότητες στη χώρα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε συγκεκριμένα μέτρα για τράπεζα στέγης, για τα ΑΕΙ, για τη φοιτητική μέριμνα, για την παιδεία γενικότερα. Οι λύσεις στα προβλήματα μας είναι στο χέρι μας. Ενόψει των φοιτητικών εκλογών τους καλώ να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν ένα άλλο πανεπιστήμιο. Ένα πανεπιστήμιο που δεν θα ταλανίζεται από τα προβλήματα που επέφερε, μέσα στην πανδημία, με νόμο η Ν.Δ…’ κατέληξε.

Ακούστε τον κ. Κ.Βλαχάκη.