Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου:

Υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου στην Ξάνθη, ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο WROHellas.

Στο φετινό διαγωνισμό θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 300 μαθητές από όλους τους νομούς της Περιφέρειάς μας.

Κάθε χρόνο οι μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, αναπτύσσοντας STEM δεξιότητες. Αυτή τη χρονιά,  οι μαθητές και οι μαθήτριες ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν έξυπνες τεχνολογικές εφαρμογές για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή.

Το Σάββατο 7 Μαΐου, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του STEM Education Ξάνθης (28ης Οκτωβρίου 290) από 9:40 μέχρι 20:00. Οι ομάδες θα προσέλθουν με ραντεβού. Οι γονείς των παιδιών και οι προπονητές των ομάδων θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε βιντεοπροβολή μέσα από ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εντός του χώρου. Παράλληλα οι αγώνες του Σαββάτου θα μεταδοθούν σε live streaming μέσα από το επίσημο κανάλι του STEM Education Xanthi στο YouTube.

Την Κυριακή 8 Μαΐου, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης από τις 11.00 – 14.30. Η εκδήλωση της Κυριακής θα είναι ανοικτή στο κοινό.