Την Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τμήματος του Τιμίου Σταυρού υποδέχθηκε την Δευτέρα ο Ναός του Αγίου Θεοφάνους στην Ξάνθη, από τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο, Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων. Ακολούθησε Εσπερινός με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Ξάνθης, Κοζάνης και Καπιτωλιάδας.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει:

Στην Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού, παραβρέθηκε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελισσάβετ Παρασκευοπούλου.

Παρόντες, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Παναγιώτης Αμβροσιάδης.

Την Εικόνα των Αγίων που περιέχει το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, μετέφερε στην πόλη μας, στα προπύλαια του Πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού του Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιος, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, Καπιτωλιαδος κ.κ. Ησυχίου και του Οικείου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοφάνους μέχρι την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.