Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα οι εργασίες της 35ης Γενικής Συνέλευσης της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, στην οποία παρέστησαν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή της Κίνησης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ο Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ  Γεώργιος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Νικόλαος ΡΗΓΑΣ και ο Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Ασφάλειας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Δημήτριος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Επιπλέον παραβρέθηκαν, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Περιφέρειάς : Ροδόπης Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ με τον Γεν. Γραμματέα Νικόλαο ΚΟΥΜΑΝΙΔΗ, Καβάλας Νικόλαος ΙΜΒΡΟΣ με τον Οργ. Γραμματέα ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗ Γεώργιο, Ορεστιάδας Ηλίας ΑΚΙΔΗΣ, ενώ η Ένωση της Δράμας δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω αιφνίδιου χαμού συναδέλφου των αστυνομικών.
Οι Πρόεδροι των Ενώσεων αφού απεύθυναν χαιρετισμό, στήριξαν προς την Ομοσπονδία τα δίκαια αιτήματά του κλάδου. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
“Με την παρουσία τους, μας τίμησαν, απευθύνοντας σχετικό χαιρετισμό, ο Δ/ντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης ΓΙΩΡΗΣ, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜ-Θ Σταύρος ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης Θεοφάνης ΚΑΡΑΜΠΙΜΠΕΡΗΣ και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Ιωάννης ΜΠΟΥΤΟΣ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας καθώς και τα μέλη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. παρείχαν ενημέρωση σε όλους μας για τα καίρια ζητήματα που μας απασχολούν και συγκεκριμένα για το βαθμολόγιο, την πρόοδο στο ζήτημα της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας αλλά και σε οικονομικά – ασφαλιστικά – φορολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα.
Η παρουσία τους δηλώνει απερίφραστα ότι οι αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης και εκτίμησης της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης με την Π.Ο.ΑΣ.Υ. παραμένουν αναλλοίωτες.

Μετά το πέρας της Συνέλευσης, οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν σε χώρο της Σχολής όπου φιλοξενούνται οι πυρογραφίες του συναδέλφου μας Δημήτριος ΔΕΤΣΑΡΙΔΗΣ, ο οποίος αναδεικνύει ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε εντυπωσιασμένος και ζήτησε τις πυρογραφίες προκειμένου φιλοξενηθούν σε κατάλληλο χώρο των εγκαταστάσεων όπου θα πραγματοποιηθεί το προσεχές συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στην Αθήνα. Έτσι θα αναδειχθεί περαιτέρω η αξία τους από τους επίσημους προσκεκλημένους αλλά και τους συνέδρους.

Στην 35η ετήσια Συνέλευση βραβεύθηκαν τα παιδιά των συναδέλφων – μελών μας που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και οι απόστρατοι συνάδελφοι για την πολύτιμη προσφορά τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το καλό όλων των συναδέλφων μας, συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας με αρωγό την Ομοσπονδία, τον Πρόεδρο της οποίας ευχαριστήσαμε για τις ενέργειές του και παρεμβάσεις του προς τη φυσική ηγεσία όσον αφορά την ενίσχυση της Δ/νσής μας με (9) Αστυνομικούς για τον Μεθοριακό Σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου από τις Γενικές Περιφ. Αστυν. Δ/νσεις Ηπείρου, Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας.

Να μην παραλείψουμε στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε και τα μέλη μας Χρήστο ΙΩΑΝΝΙΔΗ, Γεώργιο ΚΟΥΡΤΙΔΗ και Αθανασία ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ για το πολύτιμο και πολύωρο έργο τους στην 35η τακτική Συνέλευση ως εκλεγόμενοι στο Προεδρείο αυτής.”