Του Δ. Γκαγκαλίδη
Να το πείτε. Με περηφάνια και καμάρι. Το χωριό της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η Σταυρούπολη. Ανθρώπινα και καλοπροαίρετα. Με αγάπη για την πατρίδα. Χωρίς αντάλλαγμα. Αφήνοντας τις αντιπαραθέσεις πολιτικής. Περήφανοι για την καταγωγή του πρώτου πολίτη της χώρας.

Έτσι όπως τότε, παλιά. Που οι Έλληνες ήταν περήφανοι. Για τον τόπο τους, για κάθε σημαντικό πρόσωπο, για κάθε βήμα, για κάθε επίτευγμα. Η οικογένεια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου κατάγεται απ’ την Σταυρούπολη Ξάνθης. Εκεί πέρα, στην όμορφη κοιλάδα του Νέστου. Δείχνοντας σ΄ όλους από που μπορούν να ξεκινήσουν. Η κ. Πρόεδρος ήρθε για 2η φορά στο χωριό της. Για Πάσχα. Αυτή τη φορά ακολουθώντας ένα δρομολόγιο επισκέψεων που πολλοί το χαρακτήρισαν “προσφυγική διαδρομή” στη Θράκη. Με χωριά ορόσημα στον ξεριζωμό της Μικρασίας και του Πόντου.
Η Σταυρούπολη και τα Νεστοχώρια είχαν γνωρίσει μέρες προκοπής και δημιουργίας κάποτε. Ο καπνός, η εργατικότητα των προσφύγων, ο χαρακτήρας των ανθρώπων. Η ζωή κύκλους κάνει. Η ελπίδα για ευημερία είναι ευχή όλων. Οψόμεθα….