(Λήψη Στάθης Σκούφας)

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας, το έθιμο της Σύναξης των Επιταφίων της Ξάνθης επανήλθε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην Ξάνθη.

Οι επιτάφιοι όλων των ενοριών το βράδυ, μετά τη λιτάνευση κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Εκεί συναντήθηκαν με τον επιτάφιο του Καθεδρικού Ναού στην Κεντρική Πλατεία.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης διάβασε τη σχετική δέηση και απευθύνθηκε στους πιστούς, μιλώντας κάτω από το ρολόι της Πλατείας ενώ η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη.

….Στον Γολγοθά δόθηκε η μεγαλύτερη μάχη ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος,  στο σκοτάδι και το φως, στην αδικία και τη δικαιοσύνη και θριάμβευσε  η αγάπη, θριάμβευσε  το φως και η δικαιοσύνη…»

Πριν μερικά χρόνια βρέθηκα στην Κορυτσά, είπε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και συνέχισε, προσκυνήσαμε τον Ναό της Αναστάσεως και καθίσαμε στην πλατεία, μας πλησιάζει ένας ομογενής για να πάρει ευχή, του λέμε για τον ναό και μας είπε ότι τα δύσκολα χρόνια όταν κάναμε το σταυρό μας είχαμε 5 χρόνια φυλάκιση και όταν βάφαμε αυγά, τα τσόφλια τα θάβαμε στην αυλή για να μη τα δει κανείς….

Στην Ξάνθη για το Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

To Mεγάλο Σάββατο φτάνει στην Ξάνθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου. Μετά τις επισκέψεις της σε οικισμού των Αβδήρων και στην ΦΕΞ, θα παραβρεθεί στη λειτουργία της Αναστάσεως, στις 19.30 στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Ξάνθης. Το βράδυ θα βρίσκεται στην τελετή της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας. Την Κυριακή θα περάσει το Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Σταυρούπολη Ξάνθης

Φωτογραφία: Don Stathis Skoufas
Φωτογραφία: Don Stathis Skoufas