Το πιο μαζικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ , σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της επικίνδυνης κυβέρνησης της ΝΔ’ υποστήριξε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης, ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στάθης Γιαννακίδης.

Ένα συνέδριο καταλυτικό, πρόσθεσε, για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότηση μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των λίγων.

Ένα συνέδριο το οποίο είχε και… τα χαρακτηριστικά της αριστερής συμπεριφοράς, αφού όπως υπογράμμισε :’ συνέδριο Αριστεράς χωρίς εντάσεις δεν υπάρχει’!

Όπως σημείωσε η φθορά, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών, της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πλέον ορατή :’ με αναιμικά μέτρα και με μεγάλη καθυστέρηση επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης να στηρίξει την κοινωνία και το μικρομεσαίο επιχειρείν, που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες  από τα αναποτελεσματικά και ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα και για την διαχείριση της πανδημίας και για την ακρίβεια. Με επιδοτήσεις ψίχουλα, τη στιγμή που οι εταιρείες ενέργειας έχουν πάνω από 1, 2 δις κέρδη, δεν αντιμετωπίζεται το ευρύ, πια, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο μήνας πλέον δεν βγαίνει , όχι από τους αποδεδειγμένα αδύναμους οικονομικά συμπολίτες, αλλά και από τους εργαζόμενους.  Θυμίζω τις λάθος εκτιμήσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και για το μέγεθος των συνεπειών των μέτρων που αποφάσισε για την πανδημία, αλλά και για το κύμα της ακρίβειας, το οποίο είχε χαρακτηρισθεί ως παροδικό και με μικρό χρονικό ορίζοντα από σύσσωμη την κυβέρνηση της Ν.Δ…’

Ο κ. Γιαννακίδης εστίασε και στη χρονική στιγμή διεξαγωγής του συνεδρίου, η οποία ήταν η κατάλληλη, δεδομένων των νέων εξελίξεων σε ευρωπαϊκό, διεθνές και εθνικό επίπεδο :’ τα νέα δεδομένα αλλάζουν πολλά γύρω μας και καθιστούν αναγκαία την επικαιροποίηση πολιτικών στάσεων’ επεσήμανε.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ απέναντι στην νέα κοινωνική και οικονομική κρίση, είπε,  επισφραγίστηκε στο συνέδριο με  τις προγραμματικές  δεσμεύσεις.

Ο κ. Γιαννακίδης έκανε λόγο για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα προοδευτικής κυβέρνησης από την επομένη μέρα των εκλογών με απλή αναλογική, με παρεμβάσεις για μείωση 50% των αυξήσεων στο ρεύμα, αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, ρύθμιση και διαγραφή μέρους τους χρέους της πανδημίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέο ΕΣΥ χωρίς εμπλοκή των ιδιωτών- ένα ισχυρό αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας θα συμβάλει στη δημιουργία κλίματος υγιούς ανταγωνισμού με τους ιδιώτες, είπε χαρακτηριστικά-  επιστροφή της 13ης σύνταξης που κατήργησε η κυβέρνηση της Ν.Δ, ρυθμίσεις για φτηνή στέγη για νέα ζευγάρια, απλοποίηση της πρόσβασης σε ΑΕΙ με κατάργηση της Ειδικής Βάσης Εισαγωγής,  αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας κ.α.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα μετά το συνέδριο, ο κ. Γιαννακίδης  τόνισε ότι τις 15 του Μάη τα μέλη του κόμματος θα εκλέξουν  πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή, με ποσόστωση 50% στην εκπροσώπηση των γυναικών στα νέα όργανα, ενώ χαιρέτησε την εκλογή της κ. Χαράς Γιαννακίδου από την Ξάνθη  στα κεντρικά όργανα του κόμματος

Στην κάλπη του προέδρου θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και όσοι θα παρουσιαστούν για να εγγραφούν μέλη του κόμματος μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας, ενώ για την Κ.Ε θα ψηφίσουν τα μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο του κόμματος μέχρι τις 21/3.

Ακούστε τον κ. Στάθη Γιαννακίδη.