Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου:

Για 16η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ συμβάλει στην δημιουργία μιας υψηλής αισθητικής στην πόλη με συναυλίες, προβολές, εκπαιδευτικές δράσεις, αλλά και με ήθος, σχολαστικότητα και σεβασμό στα πρόσωπα και τους χώρους.

Η ΦΕΞ ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση και υλοποίηση του Φεστιβάλ κλασικής μουσικής. Τα ΜΜΕ, τους συνεργάτες υπαλλήλους της Περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων για την άριστη συνεργασία. Το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο για την συνεργασία και την υποστήριξη, καθώς και τα σωματεία και συλλόγους που υποστήριξαν τις εκδηλώσεις.

Με μεγάλη τιμή ανακοινώθηκε από το ΔΣ του συλλόγου η πρώτη (από τις επτά) απονομή του τίτλου του επίτιμου μέλους ΦΕΞ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ κ. Λάμπη Βασιλειάδη στο πλαίσιο του εορτασμού των 70χρόνων της ΦΕΞ.

Ευχαριστούμε τέλος τον κόσμο που με σεβασμό κι ευγένεια παρακολουθεί και στηρίζει τα τελευταία 16 χρόνια τις ποικίλες δράσεις του φεστιβάλ όπως :

1. Τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο των Φεστιβάλ.

2. Τις συναντήσεις – συζητήσεις – αφιερώματα

3. Τις εκπαιδευτικές συναυλίες για μαθητές

4. Τις συναυλίες για το κοινό της περιοχής μας.

*επισυνάπτεται το κείμενο «Για τον Λάμπη Βασιλειάδη και τα 16 χρόνια του φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη» που αναγνώστηκε κατά την απονομή του τίτλου.