Σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της ελληνικής συνοριοφυλακής και της αντίστοιχης τουρκικής, κατά τη διακίνηση μεταναστών, φέρεται να έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στον ποταμό Έβρο, κοντά στο Σουφλί, με μια μετανάστρια να πέφτει νεκρή.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το περιστατικό συνέβη περί τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, με τις ελληνικές αρχές να αναφέρουν ότι απάντησαν σε πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά όταν προειδοποίησαν βάρκα με 10-11 μετανάστες στον Έβρο να μην πλησιάσει την ελληνική.

Συγκεκριμένα Έλληνες συνοριοφύλακες εντόπισαν μια βάρκα με μετανάστες που βρισκόταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία και προσπαθούσε να τον διασχίσει για να περάσει στις ελληνικές όχθες.

Στην προειδοποίηση για απομάκρυνση με φωτεινά σήματα (από φακούς) της ελληνικής συνοριοφυλακής, όχι μόνο δεν άλλαξε πορεία η βάρκα αλλά και άρχισαν οι πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά, με την ελληνική να απαντά με βολές στον αέρα

Τελικά οι ελληνικές αρχές εντόπιν και περισυνέλεξαν πέντε μετανάστες, ενώ μια γυναίκα περισυνελέγη νεκρή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, το πτώμα της άτυχης μετανάστριας έφερε τραύμα από σφαίρα στη δεξιά θωρακική χώρα. Σύφωνα με ιστροδικαστή, το θανατηφόρο πλήγμα ήταν από κοντινή απόσταση, κατά τις εκτιμήσεις προερχόμενο είτε απο πυρά διακινητή είτε απο μέλη της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονταν στο σημείο και ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ