Mε εντυπωσιακή ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά ο Άρης Πετεινού κέρδισε το απόγευμα του Σαββάτου την Ελπίδα Γενισέας, στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης και κατέκτησε το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του.

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο των Πηγαδίων, παρουσία χιλιάδων φιλάθλων του τοπικού ποδοσφαίρου, με κάθε επισημότητα, ενώ η ομάδα του Πετεινού έχει πετύχει πλέον το νταπλ, καθώς πρόσφατα κατέκτησε και το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣ. Τον αγώνα παρακολούθησαν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Μπιλ Πάπας αλλά και ο Βασίλης Τοροσίδης, ο άνθρωπος που μαζί με την ομάδα του, βρίσκεται πίσω απο  από την αναγέννηση της ομάδας του Πετεινού.

Η περιγραφή του αγώνα από το sportsaddict.gr

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Άρη Πετεινού και οι “κιτρινόμαυροι” μετά την κατάκτηση του πρώτου τους Πρωταθλήματος, είναι πλέον και Κυπελλούχοι ΕΠΣ Ξάνθης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στο Xanthi Arena, που είχε τα πάντα γκολ, ακυρωθέντα τέρματα, δοκάρι, αποβολές, ένταση, τραυματισμούς, μονομαχίες ο Άρης Πετεινού επικράτησε με 2-1 της Ελπίδας Γενισέας, πραγματοποιώντας μια τεράστια ανατροπή μέσα σε διάστημα δύο λεπτών.

Η Γενισέα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 43ο λεπτό με το πλασέ του Πανταζίδη, οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χριστοφορίδη στο 75′, ενώ έφτασαν στην ολική ανατροπή με την κεφαλιά του Τουρατζίδη στο 77′. Σε ένα ματς που πάντως μέχρι περίπου το 60-65 η Ελπίδα είχε το πάνω χέρι καθώς πέρα απο το γκολ είχε δοκάρι σε σουτ του Ξαντινίδη σε μια φάση μάλιστα που ο Λαπαδώνης έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Σε ένα ματς που ξεκίνησε εντυπωσιακά με τρία ακυρωθέντα γκολ! Αρχικά στο 11′ όταν οι παίκτες του Άρη έπαιξαν “βόλει” με κεφαλιές των Χριστοφορίδη και τον Παυλίδη να δίνει ασίστ στον Κοτόπουλο που σκόραρε με το κεφάλι αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.  Στο 33′ ακυρώθηκε νέο γκολ του Πάρη Κοτόπουλου ως οφσάιντ σε κεφαλιά του μετά απο εκτέλεση φάουλ του Δασκαλάκη. Στο 35′ ήταν η σειρά της Γενισέας να διαμαρτυρηθεί για ακυρωθέν γκολ με το εντυπωσιακό σουτ του Αλέξη Μπουνταγκίδη να καταλήγει στα δίχτυα αλλά υπήρχε υπόδειξη για οφσάιντ του Κριεζή που κρίθηκε σε αντικανονική θέση απο τον Β’ βοηθό.

Με αυτά και εκείνα η Ελπίδα που ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος έχοντας και  δύο πολύ μεγάλες στιγμές με τον Τσέκο στο 6′ και το 27′ με αμφότερα τα σουτ να περνάνε ξυστά απο τα δοκάρια του Λαπαδώνη, κατάφερε τελικά στο 43′ να πάρει το προβάδισμα όταν μετά απο υπέροχη συνεργασία Μπουνταγκίδη και Ξαντινίδη ο τελευταίος έκανε τρομερή ασίστ στον Νίκο Πανταζίδη που ακολουθούσε και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ελπίδα.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε αρκετή δύναμη και πάθος και απο τις δύο ομάδες που πάλευαν με τρομερή ψυχή σε όλες τις μονομαχίες, με την Ελπίδα στο 63′ να χάνει την φάση του αγώνα όταν ο Κώστας Ξαντινίδης βγήκε μόνος απέναντι στον Λαπαδώνη μετά απο μπαλιά του Τσέκου με το πρώτο του σουτ να σταματά στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία μετά την ασίστ του Κριεζή ο κίπερ του Πετεινού έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Ξαντινίδη. Μετά απο εκείνη την φάση ακολούθησαν δύο συνεχόμενες ατυχίες για την Ελπίδα που έχασε με αναγκαστική αλλαγή τους Μιχάλη Μελισσόπουλο και Διονύση Παπαδόπουλο που τον είχε αντικαταστήσει χάνοντας παράλληλα και την συνοχή της κάτι που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Άρης.

Στο 74′ ο Κοτόπυλος ανετράπη εντός περιοχής απο τον Γιώργο Βασιλειάδη με τον Γιαπουτζή να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι και τον Γιάννη Χριστοφορίδη να ευστοχεί πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ στον θεσμό, κορυφαίος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν την ολική ανατροπή με τον Τουρατζίδη να εκμεταλλεύεται ασυνεννοησία στην άμυνα της Ελπίδας και να σκοράρει για το 2-1 που έμεινε μέχρι τέλους χωρίς να αλλάξει κάτι πέρα απο τις αριθμητικές ισορροπίες μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Γιάννη Μπουνταγκίδη και δεύτερη κίτρινη του Πάρη Κοτόπουλου στο 80′

Στιγμές “τρέλας” ακολούθησαν το φινάλε του ματς με παίκτες, προπονητές, διοίκηση, παιδιά της Ακαδημίας να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου της ιστορίας του Άρη, με τον Βασίλη Τοροσίδη εμφανώς συγκινημένος και χαρούμενος για την ομάδα του μετέχει και αυτός στις εκδηλώσεις χαράς.

Απο την άλλη οι παίκτες της Ελπίδας δέχτηκαν το ζεστό χειροκρότημα των φίλων της ομάδας τους που αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Δίνοντας παράλληλα το σύνθημα στον Πρόεδρο Θόδωρο Γκασιμπαγιαζίδη τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης και τους παίκτες της ομάδας να συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά τη νέα χρονιά έχοντας στο πλευρό της όλο το χωριό της Γενισέας.

MVP για την ομάδα της Γενισέας αναδείχτηκε ο Χρήστος Δημητριάδης, ενώ για τους νικητές MVP αναδείχτηκε ο Πάρης Κοτόπουλος. Το βραβείο Fair Play πήγε στον Γιώργο Φλώρο

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Στράτο Σαββόγλου και Σπύρο Σπάρταλη και τέταρτο τον Γιώργο Δρακίδη.

Ελπίς Γενισέας (Ασίμ Χατζητερζόγλου): Ζαρζακόπουλος, Βασιλειάδης, Μπουνταγκίδης Αλ., Μπουνταγκίδης Ι., Δημητριάδης, Μακράκης, Κριεζής, Πανταζίδης (59′ Πεντεζίδης), Ξαντινίδης, Τσέκος, Μελισσόπουλος Μ. (61′ λ.τρ. Παπαδόπουλος, 70′ λ.τρ. Χαριτίδης)

Άρης Πετεινού (Τάσος Νεοφυτίδης): Λαπαδώνης, Ρέβης, Δασκαλάκης, Σαρηγιαννίδης, Χριστοφορίδης, Πουτακίδης, Παυλίδης (92′ Κουτσομιχάλης), Φλώρος (67′ Τυριάκης), Κοτόπουλος, Εφέντη, Τουρατζίδης (86′ Μαλαδένης)