Διευκρινίσεις για   την ύπαρξη τουρκικής  σημαίας σε δείπνο Ιφτάρ στο οποίο συμμετείχε στην Λευκόπετρα παρουσία επισήμων απο την Προυσα της Τουρκίας,, έδωσε ο βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ  Μπουρχάν Μπαράν με δήλωσή του.

Όπως σημειώνει,η σημαία προστέθηκε αφού είχε παρακαθήσει στο δείπνο και εν αγνοία του ενώ  αποχώρησε μόλις το αντιλήφθηκε.

Προηγήθηκε  πολιτική αντιπαράθεση ενώ βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από το ΚΙΝΑΛ να πάρει θέση για το περιστατικό.

Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο της θρησκευτικής μουσουλμανικής εορτής του Ραμαζανιού παραβρέθηκα χθες έπειτα από πρόσκληση στο Ιφτάρ, στο δείπνο που παραδοσιακά παρατίθεται.

Η πρόσκληση ήταν από τον Δήμο Γιλντιρίμ Προύσας και κατά τη διάρκεια του δείπνου όπως αποτυπώνεται και από την φωτογραφία, την οποία παραθέτω, δεν υπάρχει καμία σημαία της γείτονος χώρας.

Αυτό συνέβη ξαφνικά, όπως με ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου στην Ξάνθη που ήταν παρόντες, κατά τη λήξη της προσευχής χωρίς καμία ενημέρωσή μου για μια τέτοιου είδους ενέργεια. Μετά το συμβάν μάλιστα αποχώρησα.

Η πορεία μου ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έως τώρα έχει αποδείξει ότι καταβάλω  τα μέγιστα στο να είμαι αρωγός της αρμονίας και της ειρηνικής συνύπαρξής μας στην Ξάνθη.

Δεν θα επιτρέψω προβοκατόρικες ενέργειες που ως στόχο έχουν μόνο να  πλήξουν το κύρος και την πολιτική μου σταδιοδρομία υπό το πρίσμα του δόλου και της  ρατσιστικής προκατάληψης εναντίον εμού και του κόμματος το οποίο εκπροσωπώ.