Τι και αν στο πρώτο μέρος η Ξάνθη ήταν εντυπωσιακή στο ματς και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και στο δεύτερο μέρος ήταν… εκτός τόπου και χρόνου και οι ψυχωμένοι παίκτες του Ηρακλής έκαναν επική ανατροπή τελικά στο 95′ κατάφεραν με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Δημήτρη Διαμαντόπουλου στο ματς να γλυτώσουν τον βαθμό με το 3-3 να είναι ο επίλογος ενός εντυπωσιακού ματς

Οι Ξανθιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 11′ πήραν κεφάλι στο σκορ με ωραίο πλασέ εντός περιοχής του Βιθέντε, ενώ στο 25′ μετά απο υπέροχη σέντρα του Τζανακάκη ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά έκανε το 2-0 με την Ξάνθη να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ο Ηρακλής να έχει μόνο μια τελική σε σουτ του Τζουπιτάνα που μπλόκαρε με άνεση ο σταθερότατος Πόλ Ίτσο.

Με την επιστροφή στα αποδυτήρια οι παίκτες του ΑΟΞ ουσιαστικά δεν…γύρισαν ποτέ κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που στο 49′ μείωσαν σε 2-1 όταν μετά εκτέλεση κόρνερ ο Νταμιάν Σίλβα που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι αφύλαχτος απο κοντά σκόραρε, ενώ στο 53′ με τρομερό σλάλομ και αρκετή δόση τύχης απο κόντρες ο Πήλιος βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο αριστερό πλασέ έκανε το 2-2. Σα να μην έφτανε αυτό στο 75′ ο 22χρονος Βέλγος Ντένζελ Τζουπιτάνα βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση πέρασε σαν σταματημένο τον Φαζό και με πλασέ νίκη τον Ίτσο για την επική ανατροπή του “Γηραίου” και το 2-3.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε να αντιδράσει είχε ένα καλό σουτ του Αλί Μπαμπά, με το ματς πάντως στα τελευταία του λεπτά να έχει αρκετή ένταση λόγω και των καθυστερήσεων των φιλοξενούμενων, με την Ξάνθη τελικά να καταφέρνει να ισοφαρίσει στο 95′ με τον Διαμαντόπουλο μετά απο ασίστ του Αλί Μπαμπά, σε μια φάση που πάντως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι. Το τελικό 3-3 αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στους Ξανθιώτες φιλάθλους που είδαν ένα χορταστικό ματς, τρομερή Ξάνθη στο πρώτο αλλά και απογοητευτική στο δεύτερο μέχρι τουλάχιστον το 85′.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ξάνθη έμεινε τέταρτη με 49 βαθμούς και την Κυριακή θα ταξιδέψει στην Βέροια για να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του Βόρειου ομίλου.

Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Δίπλαρης, Βογιατζής (Καρδίτσας)

4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)

ΞΑΝΘΗ (Κώστας Ανυφαντάκης): Ίτσο, Μιχαήλ, Φαζός, Κρητικός(59′ Τσιλιγγίρης), Τζανακάκης, Δόρης(59′ Θυμιάνης), Δημητριάδης(87′ λ.τρ. Τσελεμπάκης), Τσέλιος(82′ Γκάβριτς), Βιθέντε Γκόμεζ, Αλί Μπαμπά, Διαμαντόπουλος.

ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Γρηγοριάδης, Πανάγου, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Μανωλάκης(46′ Μασούρας), Παπαδόπουλος(76′ λ.τρ. Βιτίνιο), Σίλβα, Πήλιος, Τομάς(90′ Χατζηπιρπιρίδης), Τζουμπιτάνα(70′ Μπαλικτσής), Άλεξιτς(46′ Μπαστακός)

Από το sportsaddict.gr