Out of focus TV LCD set and remote control in man's hand isolated over a white background.

Τέλος στη δράση 70χρονου ημεδαπού, που διέθετε παράνομα προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας, έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, έπειτα από τη σύλληψή του πρωινές ώρες χθες (12-04-2022) στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για απάτη με υπολογιστή.

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 70χρονος είχε αναρτήσει αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού,  πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 86 ηλεκτρονικές συσκευές, ορισμένες εκ των οποίων είχαν εγκατεστημένο πειρατικό πρόγραμμα αναπαραγωγής συνδρομητικών καναλιών,
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet, συσκευές αποθήκευσης (σκληροί δίσκοι και usb)
  • Χρηματικό ποσό 1.950 ευρώ,
  • Κινητό τηλέφωνο,
  • Σημειωματάρια και τετράδια με πελατολόγιο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ο 70χρονος είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από 200 δέματα σε όλη την Ελλάδα.

Τα έσοδα του συλληφθέντα από την πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών και την είσπραξη των παράνομων συνδέσεων υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης