Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, υποδέχθηκε την Πέμπτη, 7 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη κλιμάκιο 20 φοιτητών. Οι σπουδαστές προέρχονται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, και ανήκουν στον ευρωπαϊκό οργανισμό ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) που συνδέει φοιτητές ανά την Ευρώπη με κοινό αντικείμενο σπουδών.

Στόχος του ESTIEM είναι να καλλιεργήσει σχέσεις μεταξύ φοιτητών και φοιτητριών που ειδικεύονται στη Μηχανική Παραγωγή και Διοίκηση, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, η τοπική ομάδα ESTIEM LG Xanthi από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου διοργάνωσε στην Ξάνθη την εκδήλωση “BrainTrainer Χ businessbooster: Mind Your Business” με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Μέρος της εκδήλωσης ήταν η επίσκεψη και ξενάγηση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας της Sunlight Group στο Νέο Όλβιο. Το εργοστάσιο επιλέχθηκε για τις πρότυπες και προηγμένες μεθόδους λειτουργίας του, καθώς και το διεθνές αποτύπωμα της Sunlight ως σχεδόν αποκλειστικά εξαγωγικής εταιρείας τεχνολογίας με πωλήσεις σε 100 και πλέον χώρες ανά τον κόσμο.

Την επίσκεψη των φοιτητών στο εργοστάσιο χαιρέτισε ο Διευθυντής Παραγωγής της Sunlight Group Κωνσταντίνος Πασπάλας, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ESTIEM. Ως πρωτοπόρος εταιρεία στην παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, στη Sunlight ανοίγουμε την πόρτα στα αυριανά στελέχη του κλάδου και μοιραζόμαστε μαζί τους τις γνώσεις μας. Έτσι, δίνουμε την ευκαιρία σε σπουδαστές Μηχανικής Παραγωγής και Διοίκησης από όλη την Ευρώπη να βιώσουν στην πράξη το αντικείμενο που μελετούν θεωρητικά. Κι ελπίζουμε να τους εμπνεύσουμε στις μελλοντικές τους δραστηριότητες».

Το κλιμάκιο των 20 φοιτητών ξεναγήθηκε στις σύγχρονες γραμμές παραγωγής μπαταριών μολύβδου-οξέος και στα εργαστήρια Έρευνας & Ανάπτυξης της Sunlight. Οι σπουδαστές είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη της εταιρείας από τις Διευθύνσεις Παραγωγής, Έρευνας & Ανάπτυξης, Υγείας, Ασφάλειας & Προστασίας Περιβάλλοντος, καθώς και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Πιστή στο όραμα να παρέχει ενέργεια που βασίζεται στη γνώση και να είναι πηγή ενδυνάμωσης, η Sunlight Group στηρίζει πρωτοβουλίες που φέρνουν πιο κοντά νέους φοιτητές στην πρακτική γνώση και εξειδίκευση, με στόχο τη δημιουργία της επόμενης γενιάς ταλαντούχων στελεχών.