Τη νίκη με 2-1 σε βάρος του Ολυμπιακού πέτυχε ο ΑΟΞ, επιστρέφοντας στις επιτυχιες και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Super League.

Η ομάδα του Ανυφαντάκη προηγήθηκε στο 40 με το Διαμαντόπουλο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60 αλλά η Ξάνθη επανήλθε στα ματς και με ένα γκολ του Κρητικου στο ΄81 πήρε τη νίκη από τους ερυρθόλευκους.

Το ματς

Το πρώτο μέρος στα Πηγάδια ήταν αρκετά ισορροπημένο, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν μερικές καλές στιγμές για να ανοίξουν πρώτες το σκορ. Η Ξάνθη απείλησε στο 7ο και στο 40ο λεπτό υποχρεώνοντας τον Τζολάκη να πραγματοποιήσει δύο καλές επεμβάσεις ενώ στον αντίποδα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρει δίχτυα με προσπάθειες του Μπα στο 11ο και στο 24ο λεπτό από γυρίσματα των Κίτσου και Μαρίνα αντίστοιχα, που όμως δεν βρήκαν στόχο.

Τελικά, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που πήραν το προβάδισμα, με τον Διαμαντόπουλο να νικάει στο 44ο λεπτό τον Τζολάκη με δυνατό σουτ (με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού) γράφοντας το 1-0.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι και τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας, αφού στο 60′ ήταν η σειρά της ομάδας του Αριέλ Ιμπαγάσα να σκοράρει, μέσα από στατική φάση. Ο Μαρίνος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Μπα έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής, για να κάνει ψύχραιμο πλασέ και να κάνει το 1-1.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με το ματς να μπαίνει στην τελική ευθεία, ανέκτησαν την πρωτοπορία. Συγκεκριμένα στο 81ο λεπτό, με τον Τσέλιο να πιέζει και να κλέβει τη μπάλα από τον Κινκουέ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να βγαίνει απέναντι στον Τζολάκη, για να δώσει δεξιά στον Κρητικό την κατάλληλη στιγμή και να του επιτρέψει να γράψει εκείνος το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης): Τσομπανίδης, Μπάτζιος, Μιχαήλ, Κρητικός, Διαμαντόπουλος Αλί Μπάμπα, Τζανακάκης, Φαζός, Τσέλιος, Δόρης, Ουνγιαλίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ (Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Κινκουέ, Μπα, Φαντιγκά, Ξενιτίδης, Μαμαντού, Μπαγκαλιάνης, Καλογερόπουλος, Μαρίνος, Κίτσος, Κωστή