Σε ανακοίνωσή του ο Δήμο Ξάνθης σημειώνει:

Τα πολύ σημαντικά βήματα που έχει διανύσει, σε μικρό χρονικό διάστημα, το ΚΕΠ Ξάνθης στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αποτέλεσαν τον λόγο, για τον οποίο επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε δύο διαδικτυακά εργαστήρια, στο πλαίσιο των σεμιναρίων που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μεταξύ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΑΣΑ) και εργαζομένων των ΚΕΠ της χώρας.

Στο πρώτο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Απριλίου, (το επόμενο θα γίνει τον Μάιο) και το οποίο παρακολούθησε, για το ΚΕΠ Ξάνθης, η αν. Προϊστάμενη του τμήματος, Χρύσα Ούτση, σημαντικοί ομιλητές από τον ΟΑΣΑ, καθώς και από χώρες που έχουν εμβαθύνει στην ψηφιακή διακυβέρνηση, όπως η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις και παρουσίασαν καλές πρακτικές σχετικά με την οργανωτική αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δικτύου των ΚΕΠ και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Την υφιστάμενη κατάσταση των ΚΕΠ της χώρας περιέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διοικητικών Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντονισμού ενιαίας ψηφιακής πύλης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και η Διευθύντρια Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων και Λειτουργιών Δημόσιας Διοίκησης Βασιλική Τζόβλα.

Η ενημέρωση και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε διεθνές επίπεδο είναι ένα ουσιαστικό «εργαλείο» για την ενδυνάμωση του ΚΕΠ του Δήμου μας στην ψηφιακή εποχή.

Ήδη στο Τμήμα της Ξάνθης περιλαμβάνονται ψηφιακές δομές εξυπηρέτησης, όπως η υπηρεσία mykep live (ηλεκτρονικό ραντεβού), ο gov.gr, καθώς και η πύλη Ermis, ενώ μελετώνται νέες πρακτικές, με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών και τη γρήγορη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση του πολίτη.