Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας πραγματοποιεί την Τετάρτη ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος μετά από 10 χρονια κρίσης, 2 χρόνια πανδημίας και, πλέον, μια μεγάλη κρίση ακρίβειας. 

Στο σχετικό κάλεσμα, το Δ.Σ. του Συλλόγου αναφέρει:

Είμαστε Ακόμα Ζωντανοί Συνάδελφε Επαγγελματία, μέλος της Αγοράς του Νομού Ξάνθης, γνωρίζεις πολύ καλά ότι εδώ και 2 χρόνια το καθημερινό πράττειν εξαθλιώνετε διαρκώς,  προσπαθώντας απεναντίας να επιβιώσει μέσα από πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας, δεδομένου των πολλαπλών σύνθετων κρίσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική Οικονομία. 

Οι επιπτώσεις της πανδημίας παραμένουν εξαιρετικά επιβαρυντικές γα την μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας και συσσώρευσης νέων υπέρογκων υποχρεώσεων. Ταυτόχρονα το «προσχεδιασμένο» πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες , μεταφορικά κόστη  και πρωτίστως αυτό της ενέργειας, ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών  και των καταστημάτων καθώς απειλεί βίαια  την βιωσιμότητα κατά κράτος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Σας καλούμε 12 με 2 την Τετάρτη 6 του Απρίλη να παραβρεθείτε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Ξάνθης, στην Κεντρική Πλατεία, δηλώνοντας με την παρουσία σας την έντονη αγανάκτηση και αντίδραση στην εδώ  και πολλά χρόνια διάλυση του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου.