Αυτοδιοικητικός της Θράκης καλείται να επιστρέψει 1.117.000 ευρώ που έχει μεταφέρει από λογαριασμό 88χρονης, μετά από προσφυγή των κληρονόμων της γυναίκας. Το πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης έκανε δεκτή την αγωγή του αδερφού της ηλικιωμένης, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο εναγόμενος και η σύζυγός του είχαν εμπλακεί ως συνδικαιούχοι στο τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας, από τον οποίο αφαίρεσαν 1.117.000 ευρώ.

Τη φροντίδα της γυναίκας, που είχε διαγνωστεί με σοβαρή ψυχική νόσο, είχε ο αδερφός και οι στενοί της συγγενείς μετά το θάνατο του συζύγου της, όμως σε κάποιο σημείο εμπλέκεται ο εναγόμενος και η σύζυγός του- ως μακρινή συγγενής- που ξεκινούν να εκμεταλλεύονται οικονομικά τη γυναίκα, σύμφωνα με τους ενάγοντες.

Οι νόμιμοι κληρονόμοι της ηλικιωμένης κατηγορούν τον αυτοδιοικητικό ότι εκμεταλεύτηκε την υπερήλικη γυναίκα και κατάφερε να της αποσπάσει την περιουσία, αδειάζοντας τον τραπεζικό της λογαριασμό και μεταβιβάζοντας μια σειρά από ακίνητα ενώ αυτή έπασχε από σοβαρή ψυχική νόσο.

Η απόφαση του δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, υποχρεώνει τον αυτοδιοικητικό και τη σύζυγό του να επιστρέψουν ποσό ίσο με το ύψος του τραπεζικού λογαριασμού της υπερήλικης, πριν την εμπλοκή τους και τους νομινους τόκους. (συνολικά περίπου 1,4 εκατ ευρώ)

Αναμένεται η συζήτηση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό καθώς έχει ασκηθεί έφεση και δεν έχει τελεσιδικήσει. Η  διεκδίκηση των ακινήτων που έχουν μεταβιβαστεί από τον εναγόμενο στα παιδιά του, αποτελούν αντικείμενο ξεχωριστής αγωγής των κληρονόμων, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύχρονο και πολυμέτωπο δικαστικό αγώνα. Παράλληλα με την αστική, είναι σε εξέλιξη απο τη Δικαιοσύνη και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης για τα σχετικά αδικήματα.

Δικηγόρος των εναγόντων στην υπόθεση είναι ο Δικηγόρος Ξάνθης Κώστας Βαζίκας.