Σε ερώτημα για το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης και τα ασθενοφόρα προχώρησε η Λαική Συσπείρωση ξάνθης πρός το Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη. Αναλυτικά η ερώτηση:

Συνάδελφοι, σοβαρό ατύχημα έγινε την Δευτέρα 28 Μάρτη στην περιοχή του Δαφνώνα Ξάνθης, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αγρότισσα και λόγω όμως της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο Κ.Υ. Σταυρούπολης δεν ήταν εφικτή η άμεση διακομιδή του σοβαρού περιστατικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης που έγινε τελικά μετά από μιάμιση ώρα, ενώ το περιστατικό αντιμετωπίστηκε προσωρινά επιτυχώς από τους ιατρούς του Κ.Υ. Ευτυχώς η καθυστέρηση δεν ήταν μοιραία για την άτυχη γυναίκα που μετά από πολύωρο χειρουργείο, η ζωή της είναι εκτός κινδύνου.

Με το συγκεκριμένο ατύχημα αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την απαξίωση του ΕΣΥ, την έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, όπου κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες, την μεταφορά γιατρών από τα Κ.Υ. στο Γ.Ν. Ξάνθης, λόγω της πανδημίας, όπως έγινε πρόσφατα με το Κ.Υ. Αβδήρων, που δημιουργούν σοβαρότατα κενά στην λειτουργία των υγειονομικών ιδρυμάτων, στην εντατικοποίηση της εργασίας, και στην χειροτέρευση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων.

Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να μην δίνει φράγκο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής της Δ.Ε. Σταυρούπολης, αλλά από την άλλη θέλει να την υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο «σπέρνοντας» Ανεμογεννήτριες στον ορεινό όγκο του Λειβαδίτη υλοποιώντας την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θυσιάζει τις ανάγκες μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας θα χειροτερέψει. Η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών.

Ρωτούμε τους αρμόδιους:

● Τι ενέργειες θα κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να απαιτήσει από την Κυβέρνηση την κάλυψη των οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας της Δ.Ε. Σταυρούπολης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό;