Μια 55χρόνη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά το απόγευμα της Δευτέρας  στο Δαφνώνα Ξάνθης.

Η άτυχη γυναίκα έχασε την ισορροπία της στη διάρκεια αγροτικών εργασιών, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από αγροτικό μηχάνημα και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στα πόδια. Αρχικά τη μετέφεραν στο Κέντρο  Υγείας  Σταυρούπολης μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, το ασθενοφόρο άργησε αρκετα να φτάσει καθώς το ΚΥ Σταυρούπολης δεν εξυπηρετεί πλέον με ασθενοφόρα την περιοχή.

Η  γυναίκα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τα πόδια της.

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Ξάνθης σχολίασε μετά το ατύχημα

Σοβαρό ατύχημα έγινε την Δευτέρα 28 Μάρτη στην περιοχή του Δαφνώνα Ξάνθης, όπου την ώρα εκτέλεσης αγροτικών εργασιών με φρεζομηχανή τραυματίστηκε σοβαρά αγρότισσα, και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε πρωταρχικά στο κέντρο υγείας Σταυρούπολης. Λόγω όμως της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού οι υπάρχουσες θέσεις οδηγών δεν επαρκούν να καλύψουν σε 24ωρη και 7ήμερη βάση τις βάρδιες, δεν ήταν εφικτή η άμεση διακομιδή του σοβαρού περιστατικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης που έγινε μετά από μιάμιση ώρα. Ευτυχώς η καθυστέρηση
δεν ήταν μοιραία για την άτυχη γυναίκα που μετά από πολύωρο χειρουργείο, η ζωή της είναι εκτό κινδύνου.
Στο παρελθόν το ΚΚΕ, με περιοδείες, παρεμβάσεις και ερωτήσεις που έκανε στη Βουλή ανέδειξε την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου, αλλά και των Κέντρων Υγείας Ξάνθης, ιδιαίτερα την περίοδο της Πανδημίας και τόνιζε τις διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σ’ αυτά και την σημασία της πλήρους στελέχωσης με όλο το απαραίτητο ιατρικό – νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας.
Με το συγκεκριμένο ατύχημα αναδεικνύονται με τον πιο εμβληματικό τρόπο οι εγκληματικές
ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την απαξίωση του ΕΣΥ, την έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων, όπου κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες, την μεταφορά γιατρών από τα Κ.Υ. στο ΓΝΞ, λόγω της πανδημίας, όπως έγινε πρόσφατα με το Κ.Υ. Αβδήρων, που δημιουργούν σοβαρότατα κενά στην λειτουργία των υγειονομικών ιδρυμάτων, στην εντατικοποίηση της εργασίας, και στην χειροτέρευση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων.
Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να μην δίνει φράγκο για την υγεία των κατοίκων της
περιοχής της Δ.Ε. Σταυρούπολης, αλλά από την άλλη θέλει να την υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο «σπέρνοντας» Ανεμογεννήτριες στον ορεινό όγκο του Λειβαδίτη υλοποιώντας την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θυσιάζει τις ανάγκες μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας θα χειροτερέψει. Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η εφαρμογή των DRG, η επέκταση των Συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, με βάση τους αντίστοιχους νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών. Κερδισμένοι είνα μόνο οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών, κέντρων αποκατάστασης και ασφαλιστικών εταιρειών, που τα κέρδη τους αυξάνονται, την ίδια στιγμή που η ανεργία, τα λουκέτα και η φτώχεια «θεριεύει» στις λαϊκές οικογένειες.
Η Υγεία παραμένει εμπόρευμα, αυτή η κοινωνία, η Καπιταλιστική, δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη.
Ανθρώπινη είναι μόνο η σοσιαλιστική όπου η Υγεία αποτελεί πραγματικό κοινωνικό αγαθό, προσφέρεται ισότιμα και δωρεάν για όλους, κάτι που σήμερα είναι απολύτως αναγκαίο αλλά και εφικτό.