Στο στίγμα του δικηγόρου Γιώργου Αποστολίδη, που έφυγε πρόσφατα πλήρης ημερών, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά στα μειονοτικά ζητήματα και την καταπολέμηση των αδικιών,  αναφέρεται ο Κώστας Γουναρης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο γνωστός δικηγόρος, που συνδεόταν πολιτικά και προσωπικά με τον εκλιπόντα σημαντικό ξανθιώτη, σημειώνει:

Ο Γιώργος Αποστολίδης, που «έφυγε» προχθές στα 96 του χρόνια, ανήκει στην προνομιούχο κατηγορία των ανθρώπων που άφησαν το αποτύπωμά τους στην κοινωνία. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αλλά και της επαγγελματικής του ενασχόλησης στάθηκε δίπλα στους πιο αδύναμους. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους αγώνες του ως δικηγόρος για τα προβλήματα των μελών της μειονότητας στη Θράκη. Ήταν από τους πρώτους, ίσως και ο πρώτος, που αμέσως μετά τη μεταπολίτευση έθεσε δημόσια τα προβλήματα ισονομίας και ισοπολιτείας στην περιοχή. Τόσο με τακτική αρθογραφία σε σημαντικά έντυπα και εφημερίδες της εποχής (Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Αυγή, Αντί), όσο και με πλήθος δικαστικών ενεργειών για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μειονοτικών συμπολιτών μας.

Ως δικηγόρος προσέφυγε επανειλημμένα στα δικαστήρια (κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας) κατά των απαγορεύσεων στους μειονοτικούς να αγοράζουν ακίνητα, να ασκούν διάφορα επαγγέλματα (φαρμακοποιοί, δικηγόροι κλπ), ενώ καταλυτική υπήρξε η συμβολή του στην επανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από πολλές δεκάδες μειονοτικών συμπολιτών μας, που εντελώς παράνομα αλλά και απάνθρωπα στερήθηκαν την ελληνική ιθαγένεια, γιατί πήγαν να σπουδάσουν ή να εργαστούν στο εξωτερικό.

Χρήστος Γκαρμπούνης και Μάριος Κουτσουρίδης θυμούνται:

Ο γιατρός και στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Χρήστος Γκαρμπούνης σημείωσε λίγες ώρες μετά το θάνατό του.

“Πέθανε σήμερα, πλήρης ημερών, ένας αγωνιστής της δημοκρατικής αριστεράς,με καταγωγή από την Ξάνθη, δικηγόρος Αθηνών,ο Γιώργος Αποστολίδης.
Θα τόν θυμόμαστε πάντα με ιδιαίτερο σεβασμό για τούς αγώνες του για την δημοκρατία στα πέτρινα χρόνια του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής περιόδου, για το ευρύ πνεύμα του με στόχο τον εκσυγχρονισμό της αριστεράς και για την νεανική αγωνιστική του ορμή που τον διέκρινε μέχρι τα γεράματα του.”
Ενώ ο ιστορικός ιδιοκτήτης της Κληματαριάς, όπου ο Γιώργος Αποστολίδης συνέχισε να πηγαίνει όποτε βρισκόταν στην Ξάνθη και για όσο λειτουργούσε, σημειώνει:

“Μόνο όσοι τον γνώρισαν από κοντά,… μπορούν να περιγράψουν, τι άνθρωπος ήταν ο αείμνηστος πλέον Γιώργος!! Δεν θα υπερέβαλα εάν έλεγα, πως η λογική του ήταν πιο πάνω…. από τετράγωνη και οι Νομικές του γνώσεις, ξεπερνούσαν κάθε όριο. Όσο ακόμα ήταν στον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, τον είχα ως υπεράσπιση σε τρεις αγορανομικές υποθέσεις. Και στις υποθέσεις αθωώθηκα πανηγυρικά, στο Δικαστήριο. Αναρίθμητα χρόνια, πελάτης και φίλος του πατέρα μου, όταν μετά την δική, πήγαινα στο γραφείο και του έλεγα, «Ποια είναι η ζημιά… κύριε, Γιώργο», εννοώντας, σαφώς, τα δικαστικά έξοδα, η απάντηση ήταν η ίδια : «Εσύ μικρέ, την ζημιά μου την έκανες όταν ήσουν μωράκι και ήθελες να σου αγοράζω μπαλόνια! Τώρα θα κεράσεις ένα περιποιημένο ουζάκι»!! Αχ! Θεέ μου. Γιατί δεν δημιουργείς πλέον τέτοιους ανθρώπους; Σαν ένα μνημόσυνο θα πω κάτι που μου ‘λεγε η γιαγιά μου: «Όποιον ο νους τον συλλογιέται, ποτέ του δεν πεθαίνει» !!”