Για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια πανδημίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Ξάνθη η παρέλαση για τον εορτασμό της επανάστασης του 1821.

Ο εορτασμός για την εθνική παλιγγενεσία ξεκίνηκε από την Πέμπτη με την κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία της πόλης. Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η Θεία Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και η παρέλαση.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης. Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος καθώς επίσης ο Μητρόπολίτης Παντελεήμων και οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, των φορέων της πόλης ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου λόγω και του καλού καιρού.

Στην παρέλαση, για πρώτη φορά εμφανίστηκαν και τρία αγήματα με αυθεντικές στολές και όπλα του Β/ Παγκοσμίου Πολέμου από την  Ομάδας Ιστορικής Αναβίωσης “Γεώργιος Δουράτσος, Διοικητής Ρούπελ” και του Πολεμικού Μουσείου “Μιχάλης Τσαρτσίδης»,

Εορτασμός και στη Σταυρούπολη

Στη Σταυρούπολη, πραγματοποιήθηκε ο αντίστοιχος εορτασμός, παρουσία του Αντιδημάρχου Λάκη Ελευθεριάδη, του πρώην Υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη και του  Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Σωφρόνιου Γκουτζίνη.