Μια ειδεχθής ζωοκτονία σημειώθηκε την Κυριακή στην Ξάνθη, με τους ξανθιώτες να έρχονται αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Μία γάτα, η οποία μάλιστα ήταν έγκυος, κείτονταν νεκρή σε κεντρικό σημείο, με ένα αιχμηρό ξύλο να έχει διαπεράσει όλο το σώμα του άτυχου ζώου. Το πρωτοφανές αυτό και αναίτιο έγκλημα, το οποίο, θυμίζεται, τιμωρείται ως κακούργημα με ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει τα 10 χρόνια, έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στους φιλόζωους και όχι μόνο.

Όπως προέκυψε από τη νεκροψία, το ζώο ήταν ζωντανό τη στιγμή που ο άγνωστος το παλούκωνε με το αιχμηρό ξύλο.


Η φιλοζωική οργάνωση «Αδέσποτα Ξάνθης» έχει επικηρύξει με 2.000 ευρώ τον δράστη, ενώ προσφέρει το συγκεκριμένο ποσό σε όποιον παράσχει ανώνυμα πληροφορίες για το σοκαριστικό συμβάν.

Η πρόεδρος της οργάνωσης, Άννα Μαρία Ζαφειριάδου δηλώνει στο Iefimerida.gr:

«Έχω ζήσει πολλές κακοποιήσεις. Η βιαιότητα, ο τρόπος που το ζώο ζωντανό το παλουκωσαν μέχρι την κοιλιά στην οποία βρέθηκε κομμάτι ξύλο, δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου. Ένα έγκυο ζώο. Ντρέπομαι. Και φοβαμαι»!

Παράλληλα η κα Ζαφειριάδου εκφράζει παράπονα για τον τρόπο αντιμετώπισης καθώς προκειται για κακούργημα:

«Μετά το πρώτο σοκ με το ζωάκι, η αντιμετώπιση από την αστυνομία με σόκαρε, με εξαγρίωσε και αντιλήφθηκα το μέγεθος της ασχετοσύνης των ανθρώπων που εμείς ζητάμε να καταγγείλουν τα εγκλήματα ο κόσμος! Η διαδικασία θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρη. Αντίθετως, η άγνοια των αστυνομικών είναι τρομακτική! Διέταξα εγώ νεκροψία. Εγώ έβγαλα το ξυλο από το ζώο. Αναρωτήθηκα αν μπορούν να πάρουν αποτυπώματα. Μου είπαν όχι. Δεν είμαι αστυνομικός, δεν ξέρω πως γίνεται η διαχείριση κακουργήματος, αλλά είμαι βεβαιη πως μόνο έτσι δεν γίνεται!

Κατά συνέπεια όταν σε ένα τέτοιο περιστατικό αυτή είναι η αντιμετωπίση. Φανταστείτε τι γίνεται σε απλές αλυσοδέσεις και άλλες κακοποιήσεις».