Ο Αλί Μπαμπά με δύο γκολ και ο Γκόμεζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έβαλαν την σφραγίδα τους στη νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΟΚ Β’, που σηματοδότησε την επιστροφή των Θρακιωτών στα επιτυχή αποτελέσματα μετά από πέντε ματς.

Η Ξάνθη μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στην αναμέτρηση αφού στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Τσιλιγγίρη και Αλί Μπαμπά, με τον ΠΑΟΚ Β να απαντά στις ευκαιρίες με τον Τσοπούρογλου στο 7ο λεπτό. Στο 11′ ο ΠΑΟΚ Β απείλησε ξανά με τον Τζίμα, όμως ο Ίτσο απέκρουσε το σουτ και στο 15ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Αλί Μπαμπά να πιάνει δυνατό πλασέ στη κίνηση, νικώντας τον Μπουργάνη, για το 1-0 της Ξάνθης. Οι Θρακιώτες, μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα… άγγιξαν το 2-0, με τον Διαμαντόπουλο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, με την Ξάνθη να συνεχίζει την πίεσή της για δεύτερο γκολ, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 65′ ο Διαμαντόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό τακουνάκι, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Μπουργάνη. Στο 72ο λεπτό ο Γκόμεζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, άνοιξε λογαριασμό στην Betsson Super League 2 και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, ενώ στο 87′ ήρθε το… κερασάκι στην τούρτα, με τον Αλί Μπαμπά να σημειώνει δεύτερο προσωπικό τέρμα, «γράφοντας» το τελικό 3-0.

Πολύ σημαντική στιγμή για τον σύλλογο το ντεμπούτο του 16χρονου Σαράντη Τσελεμπάκη αλλά φυσικά και του Φίλιππου Δημητριάδη, γιού του βετεράνου του ΑΟΞ Γιάννη

ΞΑΝΘΗ (Κώστας Ανυφαντάκης): Ίτσο (46′ Γιακουμής), Μιχαήλ, Παπάζογλου, Τσιλιγγίρης, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης (85′ Τζανακάκης), Διαμαντόπουλος (67′ Δόρης), Ουνγιαλίδης, Τσέλιος (90′ Τσελεμπάκης), Αλί Μπαμπά (90′ Δημητριάδης), Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ Β (Πάμπλο Γκαρσία): Μπουργάνης, Αποστολόπουλος, Μανωλιούδης (46′ Τσαούσης), Παναγιώτου, Τάχατος, Σαλαμούρας, Μελετίδης (46′ Ουεντραόγκο), Τσοπούρογλου (60′ Καλουτσικίδης), Χατζηστραβός, Τζίμας (73′ Σπυρίδης), Πανίδης (46′ Κούτσιας)

Περισσότερα στο sportsaddict.gr