Τη συμπλήρωση δύο ετών από το πρώτο κρούσματα του κοροναϊού που εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης μνημόνευσε στα κοινωνικά δίκτυα η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Σε αυτά τα δύο χρόνια, πάνω από 260 Ξανθιώτες έχασαν τη ζωή τους μέχρι το τέλος του 2021, αρκετοί άλλοι επέζησαν αλλά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την επιπτώσεις του covid-19 στην υγεία τους, ενώ και οι θάνατοι από άλλες ασθένειες στην περιοχή αυξήθηκαν δραματικά, εξαιτίας της μειωμένης ανταπόκρισης του συστήματος υγείας καθώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Στη διάρκεια των δύο ετών το Νοσοκομείο και το προσωπικό του, πέρασαν διαστήματα με έντονη πίεση με συνεχή περιστατικά, θανάτους και διακομιδές ασθενών αλλά και διαστήματα που η κατάσταση ελέγχεται όπως στην παρούσα συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ομαλή.
Στην ανάρτησή της η Έλενα Ροφαέλα, αναφέρει:

Δυο χρόνια ακριβώς, από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Δυο χρόνια ακούραστης προσπάθειας από το προσωπικό του νοσοκομείου μας, αντιμετωπίζοντας μια πανδημία που έμελλε να αλλάξει τη ροη της ιστορίας.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, αυτό που μένει, είναι η ένταση, ο φόβος και η αγωνία εκείνων των πρώτων ημερών που όμως ακαριαία μετουσιώθηκαν σε δύναμη, αντοχή και επιμονή!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες για τη κοινή προσπάθεια και πορεία!