Δυναμικό «παρών» στην Πρωτοβουλία “UPFRONT” δίνει η JTI στα θέματα ισότητας και ευημερίας. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

”Αθήνα, 18 Μαρτίου 2022 – Δομικούς και κοινωνικούς μηχανισμούς εφαρμόζει η Japan Tobacco International και στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνει πράξη τις αρχές της ισότητας και να εξαλείψει φαινόμενα διακρίσεων και αποκλεισμού. Όλα αυτά σε άμεση συνάρτηση με το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η εταιρεία στις κοινότητες μέσα στις οποίες λειτουργεί. Την προσέγγιση και τις πρωτοβουλίες της εταιρείας ανέπτυξε η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, κ. Γεωργία Καρούντζου, μιλώντας στο συνέδριο της πρωτοβουλίας «UPFRONT» που συνδιοργάνωσαν η LiFO και η Tsomokos.

Η κα Καρούντζου μίλησε για τις πρακτικές που υιοθετεί και εφαρμόζει η JTI τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία τηρεί ιδιαίτερα ευαίσθητη στάση σε ζητήματα αποκλεισμού, προκαταλήψεων και διακρίσεων.

«Το ανοικτό πνεύμα της επιχειρηματικής μας κουλτούρας και νοοτροπίας δεν ‘βλέπει’ φύλα, χρώμα δέρματος, εθνικότητες, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό ή αναπηρίες. ‘Βλέπει’ ανάγκες και θέσεις που πρέπει να καλυφθούν και ικανά και κατάλληλα ταλέντα που θα τις καλύψουν, με ικανότητες, γνώσεις, εμπειρία αλλά και πάθος για αλλαγή, προσβλέποντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους» τόνισε η κα Καρούντζου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά πρακτικών για την ισότητα και ευημερία που υλοποιεί η JTI και για τις οποίες μεταξύ άλλων αναγνωρίστηκε με τον τίτλο του No 1 Κορυφαίου Εργοδότη και πιστοποιήθηκε με το Παγκόσμιο Πρότυπο Ισότητας της ΕΥ, όπως η πολιτική Γονικής Άδειας 20 εβδομάδων για κάθε εργαζόμενο που αποκτά παιδί, ανεξαρτήτως φύλου ή τρόπου απόκτησης του παιδιού, η πρωτοβουλία TOGETHER με μικτές ομάδες εργαζομένων που συζητούν για θέματα ισότητας, κ.ά.

Αναφορικά με την ποσόστωση ανδρών – γυναικών τόσο στο εργασιακό δυναμικό γενικά, όσο και στις διοικητικές ομάδες, η κα Καρούντζου ανέφερε ότι «στη διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα, είμαστε ήδη σχεδόν στο 60% της ομάδας να είναι γυναίκες. Στο ίδιο πνεύμα και με τις ίδιες αρχές – της ισότητας, της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης – συντάσσονται και όλες οι κοινωνικές μας δράσεις» επεσήμανε καταλήγοντας ότι «απώτερος στόχος μας είναι, εμείς με τη μικρή μας κοινωνία της JTI, να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της μεγάλης Κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».”

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 40 χρόνια και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά. Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς περισσότερο από 40 χρόνια. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2022 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 10η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 2η συνεχής χρονιά που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

Η JTI διαθέτει σήμερα τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας στην ακριτική περιοχή της χώρας (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη του εργοστασίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.jti.com/europe/greece