Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, στις 19:30, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, μαθητές του Μουσικού Σχολείου θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Σε κλειστά τρένα». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» της Καπναποθήκης «Π» (Καπνεργατών 9).

Κείμενα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών συνομιλούν με μουσικά έργα για πιάνο και τραγούδια για να αφηγηθούν τη συστηματική δίωξη και δολοφονία των συνανθρώπων μας Εβραίων στην Ευρώπη από το γερμανικό ναζιστικό καθεστώς. Ο τίτλος της παράστασης προέρχεται από το ομότιτλο ποίημα του Τάκη Βαρβιτσιώτη, που ανήκει στη Συλλογή «Χειμερινό Ηλιοστάσιο» – Χρονικό της Κατοχής (1948).

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του αφιερώματος και της έκθεσης φωτογραφίας «Χώροι μνήμης, Τόποι μαρτυρίου» του Νίκου Κοσμίδη, η οποία φιλοξενείται στον ίδιο χώρο. Το αφιέρωμα τιμά τη μνήμη των θυμάτων των δύο παγκόσμιων πολέμων και αποτελεί συνεργασία του Δήμου Ξάνθης, του ΙΘΤΠ, του Τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών (ΔΠΘ), του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και του προγράμματος «Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού».

Λόγω περιορισμένων θέσεων, η είσοδος στην παράσταση θα επιτραπεί μόνο σε όσους διαθέτουν σχετική πρόσκληση από το Μουσικό Σχολείο και με την επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του αφιερώματος μπορείτε να πληροφορηθείτε από τη Γραμματεία του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 2541029282 και κατά τις ώρες 09.00-14.00.