Κινητοποίηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από το στρατόπεδο  Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι της Ξάνθης όπου έχουν καταφθάσει αμερικανικά τεθωρακισμένα για τη διεξαγωγή ασκήσεων με τον ελληνικό στρατό πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 12 Μάρτη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Με συνθήματα και πανό, οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας και απαιτούν την άμεση απεμπλοκή και καμία συμμετοχή, κανένας Ελληνας φαντάρος να μη βγει από τα σύνορα της Ελλάδας. 

«Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή, έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟϊκοί» «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το στρατόπεδο.

Εκ μέρους των συγκεντρωμένων, από την ντουντούκα, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους φαντάρους και η θέση του ΚΚΕ να μην υπάρξει καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. 

«ΝΑΤΟ Killers go home» έγραψαν στο οδόστρωμα έξω από το στρατόπεδο με διαδηλωτές να φωνάζουν τα συνθήματα «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Μετά τη συμβολική κινητοποίηση έξω από το στρατόπεδο, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, το παζάρι και την αγορά της πόλης. Απαίτησαν οι Ελληνες φαντάροι να μην βγουν έξω από τα σύνορα, να απεμπλακεί η χώρα από τη ΝΑΤΟϊκή συμμαχία αλλά και να μην συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας για τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς τους. 

«ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑ τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Δώσε λεφτά για υγεία και παιδεία, και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν στη διάρκεια της πορείας ενώ διένειμαν στους κατοίκους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, ανακοινώσεις του Κόμματος κατά του πολέμου.