Την Τρίτη 8 του Μάρτη η ΕΛΜΕ Ξάνθης τιμά την παγκόσμια ημέρα των γυναικών όχι ως μια ακόμη γιορτή αλλά ως αφορμή για αναστοχασμό και ξεκίνημα αγώνα.

Σε χετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι γυναίκες είναι οι πρώτες που απολύονται, οι τελευταίες που προσλαμβάνονται, τα συνήθη θύματα της βίας στο σπίτι, στην εργασία, στο δρόμο. Οι γυναίκες επωμίζονται τα πρόσθετα οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά βάρη. Αυτές, κυρίως, πληρώνουν τη διάλυση του κράτους πρόνοιας και τις ιδιωτικοποιήσεις σχεδόν στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών.
Η δυστοκία της πολιτείας να εφαρμόσει ουσιαστικά μέτρα στήριξης είναι φανερή. Μόνη μας  ελπίδα ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως ΕΛΜΕ Ξάνθης, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις πολύπλευρες δράσεις των σωματείων και των συλλογικοτήτων που θα γίνουν στην Ξάνθη κατά τη διάρκεια της ημέρας.
– Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη(!) στη 13:00, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Με δεδομένο ότι η Κεντρική ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις για να τιμήσει την ημέρα και έχει κηρύξει στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, η ΕΛΜΕ καλεί όλα τα μέλη της την ίδια ώρα (13:00), στην Κεντρική Πλατεία για να ενωθούμε με τα υπόλοιπα σωματεία και συλλογικότητες .
– Στις 5μμ το δίκτυο «Είμαστε Μαζί έχουμε Φωνή» οργανώνει συζήτηση με θέμα: «Όψεις με κοινό παρονομαστή: Πατριαρχία, συζητάμε, ενημερωνόμαστε.» (στο Φίλοιστρον)
– Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης καλεί στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, στις 6:30 μμ. Η ΕΛΜΕ είχε αποφασίσει τη συμμετοχή στη συγκέντρωση αυτή περιμένοντας να αποφασίσει η τοπική ΑΔΕΔΥ.
-Στις 8 μμ, στο καφέ Φίλοιστρον, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης στις διοργανώνει δρώμενο με τίτλο: «Γυναικείες ιστορίες, όχι μόνο για γυναίκες» από ομάδα εκπαιδευτικών στην οποία συμμετέχουν οι: Καρασιμοπούλου Σμαράγδα, Παπαδοπούλου Λένα, Χριστοδούλου Ελευθερία και Μυρισίδη Θεόφιλο, με αφηγήσεις, ποιήματα και μουσική.