Να κλείσουν την Εγνατία οδό στο τμήμα από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης αναγκάστηκαν οι αρχές, το μεσημέρι της Κυριακής 6 Μαρτίου, μετά από μεγάλη καραμπόλα αυτοκινήτων λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πάνω σε αυτά άλλα 50.

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης στην καραμπόλα έχουν εμπλακεί πάνω από 50 αυτοκίνητα, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν 3- 4 εγκλωβισμένοι επιβάτες που έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Στην περιοχή κατέφθασαν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό των επιβατών, ενώ από την πλευρά του ΕΚΑΒ μετέβησαν ασθενοφόρα από την Κοζάνη και από τη Βέροια, προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία της περιοχής.

 

Η Τροχαία Βέροιας έχει απεγκλωβίσει και τους οδηγούς που δεν εμπλέκονται στις καραμπόλες, καθώς αυτές έγιναν και σε μικρές αποστάσεις η μία από την άλλη. Στο χώρο έχουν φτάσει και οχήματα της οδικής βοήθειας προκειμένου να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί, για να δοθεί η δυνατότητα στη συνέχεια της κυκλοφορίας του τμήματος της Εγνατίας οδού από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης.

«Δεν έχουμε μετόχους-εκατομμυριούχους, δεν είμαστε κυβερνητικό ή κομματικό non paper»

Παράλληλα εκτρέπει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται προς Δυτική Μακεδονία, Γιάννενα και Ηγουμενίτσα, από τη Βέροια προς Έδεσσα, Πτολεμαΐδα και κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού προς Κοζάνη.

 

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στην καραμπόλα ήταν και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, καθ’ οδόν για την Πρέσπα, για το θέμα με το θάνατο εκατοντάδων πελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών