Σειρά επισκέψεων σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας είχαν στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022  ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.   Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Θεματικής Υγείας της Ν.Ε. Ξάνθης , Γ. Στογιαννίδη,  το μέλος της Θεματικής Υγείας της Ν.Ε. Ξάνθης , Δ. Αδαμίδη και το μέλος της Ν.Ε. Δ. Πολύχρονη,  επισκέφτηκαν την 2η ΤΟ.Μ.Υ. της Ξάνθης και συναντήθηκαν με τους  εργαζόμενους.

Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης  αλλά και την ανάγκη της δομής στην κοινωνία.

Στην 2η ΤΟ.Μ.Υ. δεν υπάρχει ούτε ένας γενικός γιατρός (προβλέπονται 3), τον τελευταίο χρόνο,  με αποτέλεσμα οι 2.500 συμπολίτες μας,  που είχαν εξυπηρετηθεί τα προηγούμενα χρόνια να μην έχουν καμία υποστήριξη. Υπάρχει μόνον ένας παιδίατρος,  που εξυπηρετεί περίπου 1.800 παιδιά. 

Η πλήρης στελέχωση της δομής θα δώσει τη δυνατότητα,  να λειτουργεί,  σε δύο βάρδιες , πρωινή και απογευματινή και να εξυπηρετεί χιλιάδες ξανθιώτες, ασφαλισμένους – ανασφάλιστους, ΔΩΡΕΑΝ. 

Την Τετάρτη 2/3, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  Ζεϊμπέκ Χουσεϊν συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Θεματικής Υγείας της Ν.Ε. Ξάνθης , Γ. Στογιαννίδη,  το μέλος της Θεματικής Υγείας της Ν.Ε. Ξάνθης, Δ. Αδαμίδη καθώς και τα μέλη του κόμματος, Ε. Κεχαγιά και Κ. Βαρελά επισκέφτηκαν το Κ.Υ. Αβδήρων και συναντήθηκαν με τους/τις εργαζόμενους/ες.

Το Κ.Υ. Αβδήρων,  ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και όχι μόνον, που παραθερίζουν στην παραλιακή ζώνη του νομού Ξάνθης και η άμεση παρέμβαση των γιατρών του Κ.Υ. σε περιπτώσεις πνιγμού, έσωσε τη ζωή  πολλών συνανθρώπων μας.

Δυστυχώς όμως εκτός από τις άλλες ελλείψεις, δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου, ώστε  άμεσα να μεταφέρει σε κρίσιμες καταστάσεις ασθενείς, στο νοσοκομείο Ξάνθης .

Η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι από τους βασικότερους πυλώνες του Δημοσίου συστήματος υγείας και η πανδημία ήρθε για να μας το υπενθυμίσει. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  στηρίζει την Π.Φ.Υ. και το απέδειξε ως κυβέρνηση ,  όταν μεταξύ άλλων δημιούργησε και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.).

Η Ν.Δ. τις πολέμησε ως αντιπολίτευση και τις απαξίωσε ως κυβέρνηση.

Εμείς θα συνεχίσουμε να τις  στηρίζουμε με κύριο αίτημά μας,  τη στελέχωσή τους και την πλήρη λειτουργία τους,  σε πρωινή και  απογευματινή βάρδια, με μόνιμους διορισμούς.