Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ:

Το αίσθημα της ασφάλειας στην Ευρώπη, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ήρθε να αμφισβητήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, σπέρνοντας ανησυχία στους λαούς οι οποίοι παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εικόνες πολέμου. Την αντίθεσή τους σε αυτή την ωμή εισβολή εξέφρασαν την Δευτέρα το βράδυ τα μέλη και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Ξάνθης, ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους πολίτες που συντάσσονται με την ειρήνη και εκφράζοντας την αγωνία τους για την έκβαση των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, που θέτουν νέα επικίνδυνα δεδομένα και ξεριζώνουν έναν λαό, δημιουργώντας ένα νέο ποτάμι προσφυγιάς .

Δυστυχώς η Δύση για άλλη μια φορά φάνηκε ανεπαρκής, προκειμένου να προβλέψει και να αντιμετωπίσει την πολεμική σύρραξη, ενώ ακόμη πιο ανησυχητική είναι η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία διέπεται από προσωπικές πολιτικές του πρωθυπουργού, ο οποίος βιάστηκε να φανεί πρόθυμος εταίρος, εμπλέκοντας κατ’ ουσία την χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μια απόφαση που πήρε ο ίδιος αγνοώντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους πολιτικούς αρχηγούς, τη Βουλή, ακόμη και τον ίδιο τον υπουργό εξωτερικών. Μία ακόμη κρίση αντιμετωπίζεται από τον κ. Μητσοτάκη ως ευκαιρία προκειμένου να βγει από τα πολιτικά του αδιέξοδα, αγνοώντας τους κινδύνους που συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση για τον Ελληνικό λαό, ο οποίος δεν αποκλείεται να κληθεί να στείλει ακόμη και τα παιδιά του να πολεμήσουν στο μέτωπο που άνοιξε, όπως διαφάνηκε τουλάχιστον από το παράθυρο που άνοιξαν Συρίγος και Οικονόμου, το οποίο ευτυχώς, προς το παρόν, έσπευσαν λίγες ώρες μετά να κλείσουν.

Η Ελλάδα έχει καθήκον να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, με την αποστολή και μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας, και όχι κατασχεμένων καλάσνικοφ. Να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής λύσης, μέσω της διπλωματικής οδού. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος της χώρας, η οποία οφείλει να διαλέξει την ειρήνη και όχι να εξαναγκάζεται, μέσω του Πρωθυπουργού της, να επιλέξει τον πόλεμο. Γιατί όπως έγραψε και ο Μπρεχτ :

«Ο Πόλεμος που έρχεται δεν είναι ο πρώτος.

Πριν απ’ αυτόν γίνανε και άλλοι πόλεμοι.

Όταν ετελείωσε ο τελευταίος υπήρχαν νικητές και νικημένοι.

Στους νικημένους ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα.

Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο.»

Η δική μας λοιπόν επιλογή είναι μόνο μία. Καμία εμπλοκή στον πόλεμο. Η δική μας απάντηση είναι μόνο μία. ΕΙΡΗΝΗ.