Mε ελάχιστο κόσμο στο γήπεδο των Πηγαδίων, λόγω και του εργάσιμου της ημέρας, παίχτηκαν τα 35 λεπτά και οι καθυστερήσεις του ματς Ξάνθη-Καβάλα, που είχε διακοπεί το απόγευμα της Κυριακής λόγω των καιρικών φαινομένων.

Πάντως, ούτε σε βρεγμένο αλλά ούτε σε στεγνό τερέν, η ομάδα του ΑΟΞ κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Καβάλας και έτσι μοιραία οδηγήθηκε σε μια ακόμη λευκή ισοπαλία τη φετινή χρονιά, το αποτέλεσμα που ουσιαστικά ευθύνεται για την απόσταση 11 βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας και τη φαινομενική απώλεια του στόχου της ανόδου.

H Ξάνθη έχει παράπονα για την διαιτησία του Ματσούκα, αλλά δεν εκματαλεύτηκε την υπεροχή της. Ήταν ανώτερη απο την αντίπαλο της είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες σε σουτ του Γκάβριτς που σταμάτησε ο Κυρίτσης στο 59′ και πέρασε άουτ στο 64. Ενώ ούτε και το σουτ του Αλί Μπαμπά στο 70′ βρήκε στόχο. Η φάση του αγώνα έγινε στο 92′ όταν μετά απο σέντρα του Πολίμου ο Τσέλιος πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και διαμαρτυρίες των ξανθιωτών προς τον διαιτητή με κύρια αιτία των παραπόνων μια φάση πέναλτι που ζήτησαν και το μικρο χρόνο των καθυστερήσεων που κρατήθηκαν.

ΞΑΝΘΗ (Ζίκιτσα Τασέφσκι): Ίτσο, Πολίμος, Ουνγιαλίδης (46′ Δεληγιαννίδης), Μιχαήλ (37′ λ.τρ. Παπάζογλου), Μπάτζιος, Γκόμεζ, Δόρης, Γκινσάρι (46′ Διαμαντόπουλος), Γκάβριτς, Τσέλιος, Αλί Μπαμπά.

ΚΑΒΑΛΑ (Αλεξάντερ Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Σπάσιτς(56′ Καραγιάννης), Στίκας, Πανουργιάς (46′ Αρμάλας), Μπελεβώνης(82′ Αλίμι), Θωμαΐδης, Σουλεϊμάν(46′ Μπούμαν), Έμπερτ, Σταμένκοβιτς, Καϊούμπι (46′ Σαμπανίδης).

Την Πέμπτη με Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο

Eν των μεταξύ, το εξ αναβολή ματς με τον Ηρακλή, που επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη, ορίστηκε πλέον για την Πέμπτη, αντί της Τετάρτης, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει.  ενημέρωση της Λίγκας αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι ο εξ αναβολής αγώνας ανάμεσα στις ΠΑΕ Π.Ο.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ Α.Ο ΞΑΝΘΗ, της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 03/03/22 στις 15:00 στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο αντί της Τετάρτης 02/03/22 όπως αρχικά είχε ορισθεί.