Δύο ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Βογιατζής. Αναλυτικά:

Συνάδελφοι στις 02/08/2021 είχαμε καταθέσει ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αριθμ. πρωτ. 17520, καθώς και στις 24/10/2021 με αριθμ. πρωτ. 25571 στα οποία αναφερόμασταν σε σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σχεδόν σε όλες τις Κοινότητες του Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης όπως στα χωρία του Νεοχωρίου, των Κομνηνών, του Γέρακα, του Δαφνώνα, αλλά και στην άρδευση στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Τότε επισημαίναμε ότι η κατάσταση είναι οξυμένη ιδιαίτερα την περίοδο του Καλοκαιριού αλλά και ότι η όλη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της κεντρικής στρατηγικής που αντιμετωπίζει συνολικά το νερό ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό, και την προωθούν και οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα αλλά και οι τοπικές διοικήσεις αυτών των κομμάτων, σε Περιφέρειες και Δήμους.

Οι απαντήσεις που πήραμε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, ήταν ότι υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία ρεύματος από την ΔΕΗ, για την συνδεσμολογία του απαρχαιωμένου δικτύου των δεξαμενών. Είχε αναφερθεί ότι θα γινόταν νέες γεωτρήσεις, θα τοποθετούνταν Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος (Η/Ζ) στα Κομνηνά, αλλά και ότι θα γινόταν ανανέωση του δικτύου Καλλιθέας – Λυκοδρομίου – Πυλίματος και η σύνδεση δεξαμενών Κομνηνών – Δαφνώνα, τα οποία θα εντασσόταν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ο χρονικός ορίζοντας που δίνατε ήταν Οκτώβρης με Νοέμβρη του 2021.

Επαναφέρουμε την ερώτηση κι ερωτούμε τους αρμόδιους:

● Τι πρόοδος υπάρχει στα έργα που δεσμευτήκατε ότι θα πραγματοποιηθούν;

Aναλυτικά για τις σχολικές καθαρίστριες κατέθεσε: 

Συνάδελφοι μετά την έκδοση πορίσματος για την εξαίρεση των σχολικών καθαριστριών από τα Β.Α.Ε., αλλά και την υποχρεωτικότητα παροχής μέσων ατομικής προστασίας (Μ.ΑΠ.) στις συγκεκριμένες εργαζόμενες, ρωτούμε τους αρμόδιους:

● Τι μέτρα και τι θέση θα πάρει η Δημοτική Αρχή ώστε να πιέσει την Κυβέρνηση, για να μην εξαιρεθούν οι σχολικές καθαρίστριες από τα Β.Α.Ε., αλλά και την πρόσληψη νέων και μονιμοποίηση των συγκεκριμένων εργαζομένων και κάλυψη όλων των αναγκών.

● Τι μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) έχουν χορηγηθεί από τον Δήμο Ξάνθης στις σχολικές καθαρίστριες σύμφωνα με το ν. 4483/2017, εάν έχουν δοθεί τα αντίστοιχα χρήματα από την Κυβέρνηση προς το Δήμο, όταν η καθαριότητα τόσο των σχολείων όσο και των Δημοτικών Κτιρίων πρέπει να είναι μόνιμη, καθημερινή ανάγκη και δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί με την ικανοποίησή της και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.